Znan je ožji izbor drugega natečaja Videorajd

Oglej si vseh 10 v ožjem izboru in glasuj za svoj najlubši video

Prvi del drugega natečaja Videorajd je zaključen, žirija je opravila svoje delo, zdaj je na vas, gledalcih in potnikih, da od desetih videov v ožjem izboru določite zmagovalne tri videe. Od 1. do 22. aprila jih lahko spremljate in glasujete na GEM zaslonih ljubljanskih avtobusov ter na Glej TV na spletni platformi vsu.ung.si. Za svoj najljubši video glasujete preko brezplačnega sms-a. Glasuj za svoj najljubši video tako, da pošlješ SMS z vsebino "V" in "zaporedno številko videa" na 4455. Glasovanje se zaključi 22. 4. 2011 ob 12h.

Vodilo drugega natečaja, ki je posvečen dnevu zemlje, je SiZelen? Najboljši trije videi po vašem izboru bodo dodatno predvajani na GEM zaslonih. Avtor najboljšega videa pa bo nagrajen tudi s posebno nagrado – telefonom Nokia C7. Izžrebali pa bomo tudi enega glasovalca, ki bo prejel  telefon Nokia C5-03.

V petčlanski žiriji so tokrat sodelovali: Alenka Gregorič, programska vodja Mestne galerije Ljubljana in Galerije 001, Slavica Karan, urednica Javnega multimedija Gem, Anže Ogrinc, direktor marketinga Javnega multimedija Gem, Tina Smrekar, umetnica in koordinatorka projektov na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici in Rene Rusjan, umetnica in programska vodja Visoke šole za umetnost. Sporočilo žirije: "Ob obilici prejetih del odločitev o izboru zaradi raznolikosti v avtorskih pristopih ni bila enostavna. Upoštevali smo izvirnost in celostno kakovost del, tako na ravni ideje, ki jo video nosi (in uspešno prenese) kot tudi zgodbi tehnično ustrezno izvedbo. Soglasno smo se odločili za izbor desetih videov, med katerimi bo publika lahko izbrala svojega favorita."

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Javni multimedij GEM sta razpisala 2. nagradni videonatečaj, ki je namenjen predvsem mladim še neuveljavljenim ustvarjalkam in ustvarjalcem.

Seznam izbranih videov:

Video št. 1. Reciklirano drevo, David Kokot
Video št. 2. Si?, Gregor Goršič 
Video št. 3. EKOtime, Borut Černilogar
Video št. 4. Save the world, Anton Martin Emeršič
Video št. 5. Uporabi, recikliraj in pridelaj, Blaž Juvan
Video št. 6. Solarna ENERGIJA, David Kokot
Video št. 7. Ko bi bilo vsaj tako preprosto, Gašper Kocjančič
Video št. 8. Varčevanje energije v prihodnosti (miška na prah), Dominik Istenič, Timotej Kokalj, Denis Kličič, Rok Hace
Video št. 9. Vsi smo svet, Matic Leban
Video št. 10. Posledice..., Tomaž Prijanovič, Anže Klančar, Urban Bradeško

Več informacij o natečaju

Oglej si vseh 10 v ožjem izboru in glasuj za svoj najlubši video