Razpisan že tretji VideoRajd natečaj, rok prijave: 29. oktober

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Planet Siol.net razpisujeta nagradni videonatečaj, ki ustvarjalce izziva s formatomkratki nemi video v dolžini od 10 do 30 sekund.

Tudi v tretji ediciji organizatorja pričakujeta dober odziv in zanimive ideje. Vodilo tretjega natečaja je Pozdrav kot posvetilo mednarodnemu dnevu pozdrava, prijave sprejemamo od 1. oktobra dalje.

Rok prijave je podaljšan - novi rok je 29. oktober ob 24.00.

Z natečajem želijo organizatorji razširiti zavedanje o pomembnih družbenih temah, ustvarjalcem ponuditi nov prostor za izražanje z zagotovljenim dosegom ter dvigniti standarde dinamičnega vizualnega komuniciranja v slovenskem prostoru.  Mlade želimo pozvati k ustvarjalnemu izražanju in najboljšim avtorjem omogočiti prepoznavnost v domačem prostoru. V dvostopenjskem principu izbora žirija najprej izbere najboljših 10 videoprispevkov, ki bodo med 27. oktobrom in 17. novembrom prikazani na spletu in digitalnih zaslonih Planet Siol.net v notranjosti avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa. Končne zmagovalce pa s SMS-glasovanjem izbere publika - najboljše tri, ki bodo dodatno predvajani na zaslonih.

Avtor najboljšega videa bo nagrajen tudi s posebno nagrado sponzorja natečaja – androidnim telefonom.

Več informacij o natečaju, vmesnik za nalaganje videodel in arhiv prvega natečaja so na voljo na: //Vrajd.si