Natečaj za produkcijo umetniških del na temo klimatskih sprememb, Bunker Ljubljana

Rok oddaje: 28. februar 2011
Bunker vabi k sodelovanju: Umetnost in klimatske spremembe

Zavod Bunker je del mreže Imagine 2020 – Arts and Climate Change, v okviru katere skušamo nasloviti okoljske izzive skozi umetniške akcije in tudi z novimi produkcijskimi prijemi.

V 2010 smo v okviru te iniciative izvedli produkcijo predstave Betontanc Ltd: Tam daleč stran. Uvod v ego-logijo in na festivalu Mladi levi gostili britanska umetnika Heather Ackroyd in Dana Harveya, ki sta na ploščadi Slovenskega etnografskega muzeja postavila travnato instalacijo On the field. Obe umetniški deli ilustrirata pristop, ki ga imamo do tematike: žanrska in tematska odprtost, saj umetnost razumemo kot polje postavljanja vprašanj in ne iskanja odgovorov.

Razpisujemo natečaj za produkcijo umetniških del: vabimo predvsem mlade umetnike, prednostno s področja uprizoritvenih umetnosti (ni pa to nujno), da prijavijo projekt, ki tematizira okoljske izzive sedanjega časa v najširšem smislu. V Bunkerju bomo izbrali enega ali več projektov in ga/jih podprli produkcijsko, promocijsko in finančno ter kasneje tudi z gostovanji oziroma vpetjem v mednarodni kontekst.

Vse zainteresirane prosimo, da nam do 28. februarja na info@bunker.si pošljejo kratek opis projekta (ena stran), reference in okvirno finančno oceno. Za dodatne informacije smo dosegljivi na info@bunker.si ali na 031 694 559. O izbiri bomo prijavljene obvestili do 31. marca.