Delavnica Svetlobne cvetlice v okviru festivala Svetlobna gverila

Mentorica: Sophie Guyot, www.luminescences.ch Slovenski etnografski muzej, Ljubljana Delavnica: Pet., 27. (16.00-20.00) in sob., 28. maj 2011 (11.-20.00), Otvoritveni performans: sob., 28. maj, ob 21.30

Pred odprtjem festivala Svetlobna gverila vabi na brezplačno delavnico švicarske umetnice Sophie Guyot!
Na delavnici SVETLOBNE CVETLICE bo SOPHIE GUYOT izpostavila odnos človeka do lastnega okolja. Namen brezplačne delavnice v Slovenskem etnografskem muzeju je prikazati, da je iz pretežno recikliranih materialov mogoče izdelati zanimive in estetske svetlobne objekte, ki v večjem številu lahko bistveno predrugačijo javni prostor. Udeleženci bodo na dvodnevni delavnici ustvarili svetlobne cvetlice, ki jih bodo za en večer v obliki performansa »posadili na travnatih površinah« okoli muzeja. Delavnica je namenjena starejšim od 12 let, mladostnikom in odraslim.

SOPHIE GUYOT (1970, Švica, www.luminescences.ch) je leta 1996 magistrirala iz umetnostne zgodovine in se specializirala v oblikovanju svetlobnih objektov in instalacij. Ustvarja na področju vizualne umetnosti, ukvarja se predvsem s svetlobo in njeno igro v prostoru. Je tudi oblikovala mednarodno uspešno serijo svetil Lamp-roller, ki jih od leta 1999 proizvajajo v Švici. V zadnjih letih se Sophie Guyot osredotoča na monumentalne instalacije v urbanem prostoru in raziskuje odnos človeka do biotopa. Z najnovejšo instalacijo Green se je uvrstila v letošnji program Nuit Blanche (Bruselj), svoje cvetlice je razkazovala na festivalu Paléo v Nyonu, Festivalu de la Cité v Lausanne, kjer biva, projekt Into the Blu na festivalih v Gentu, Bruslju, Lyonu in Bilbau, Les Ambies v Parc du Futuroscope v Poitiersu, Kokone v Ženevi in projekt Efflorescences na festivalu Fête des Lumières v Lyonu. Svetlobne objekte razstavlja tako na odprtem kot v galerijskem prostoru. Občasno vodi ekološko obarvane delavnice oblikovanja svetlobnih teles in instalacij.

Asistirala bo Urška Jež.

Brezplačna delavnica. Omejeno število udeležencev. Obvezne prijave.
Prijave sprejemamo na: Slovenski etnografski muzej.
Sonja Kogej Rus T. 031 728 955; O1 3008 750 E. sonja.kogej-rus@etno-muzej.si
Koproducent: Slovenski etnografski muzej