[Razstava] Jasna Hribernik: Nočni let, Galerija sodobne umetnosti Celje

Jasna Hribernik: Nočni let

16. 12. 2010 – 10. 2. 2011
Odprtje razstave v četrtek, 16. decembra ob 20. uri v Galerijo sodobne umetnosti Celje.

Video prostor “Nočni let” let režiserke in video umetnice Jasne Hribernik je zaporedje prostorskih video – zvočnih postavitev, ki se same po sebi nikjer ne začnejo niti ne končajo. Namigujejo na našo omejenost z gravitacijo in na možnost njenega premagovanja ter na naučene meje percepcije. Vodijo nas v iskanje meditativnih praznin znotraj nasičenosti urbanega življenja.
Jasna Hribernik je širši javnosti znana predvsem kot režiserka. Za nacionalno televizijo je posnela celo vrsto odličnih dokumentarnih filmov, režirala je tudi glasbene spote in predstavitve umetnosti in umetnikov. Dela tudi kot asistentka režije v številnih celovečernih filmih in mednarodnih koprodukcijah. Hkrati ustvarja kot video umetnica, ki v svojih video instalacijah raziskuje možnosti spojitve gibljivih slik s kiparstvom, arhitekturo in glasbo. Podobe, ki jih sestavlja, so posnetki nekih obče prepoznavnih dogodkov ali krajev ali pa so zapisi popolnoma osebnih opažanj in doživetij.
V procesu nastajanja podob veliko časa posveča raziskavi likovnih možnosti video slike, v katerih ostajajo vidne njene filmske korenine in občudovanje umetniškega, oziroma avtorskega filma.
Jasna Hribernik je predvsem oblikovalka prostorske video slike. S plastenjem gibljive slike, ki odpira medprostore med projekcijami, ustvarja za gledalca impresivno video arhitekturo.

Projekcije bodo izvedene v Blu Ray tehnologiji.