Kino Otok - Isola Cinema 6

Prihodnji teden bo 6. mednarodni filmski festival Kino Otok Isola cinema obmorsko mestece za pet dni znova spremenil v filmofilski paradiž.
Od 8. do 12. septembra bo filmofilski dogodek s pestrim dogajanjem zasedel tradicionalne lokacije v Izoli.

Festivalske filme so tudi tokrat razdelili v številne sklope z zgovornimi imeni. V tekmovalni sekciji Trgatev bodo letos tako predstavili štiri filme, to so Sinko v režiji Larise Sadilove (Rusija, 2009), film Javna govorilnica režiserja Mohammeda Soudanija (Alžirija in Švica, 2010), Sidrišče režiserjev C. W. Winterja in Andersa Edströma (Švedska in ZDA, 2009) ter Naseljena dežela režiserke Anne Sanmarti (Španija, 2009). O zmagovalcu bodo odločali gledalci, vsi avtorji z izjemo Sadilove pa bodo tudi gostje festivala.

Za interaktivno dogajanje bo poleg pogovorov s številnimi gosti poskrbljeno z video-filmsko delavnico Vesela kamera, kjer bo letos posebna pozornost namenjena usposabljanju bodočih mentorjev ter fotografskim natečajem, kjer se bo lovilo čarobne trenutke "otoških" ulic.

Prenočite v izolskem kampu
Organizatorji pripravljajo ugoden Otoški paket za obiskovalce tistim, ki bodo festival obiskali za vseh pet dni, namreč podarjajo eno brezplačno nočitev v kampu, ki pa bo za filmoljube tudi sicer cenejša.

Več na www.isolacinema.org in v Dnevniku