[Intermedijski dogodki] MODULARNE INTERFERENCE, Moderna Galerija

MODULARNE INTERFERENCE
- serija avtorskih intermedijskih dogodkov

Četrtek, 28.10.2010 ob 20:00
Avditorij Moderne galerije, Tomšičeva 14, Ljubljana

sodelujoči: Nataša Muševič, Octex, Marko Batista

'MODULARNE INTERFERENCE' je serija intermedijskih dogodkov, ki se osredotoča na eksperimentiranje z edinstvenimi zvočnimi procesi in časovno določenimi matricami. Modularnost zaznamuje sistemski koncept in uvaja logiko specifične komunikacije posameznih raznorodnih komponent povezanih v distribucijsko mrežo midi podatkov. Po prvih dveh dogodkih se bodo v spodnjih prostorih Moderne galerije predstavili trije slovenski intermedijski umetniki: Nataša Muševič, Octex ter Marko Batista. V živo improvizirane abstraktne zvočne pokrajine bodo avtorji oblikovali s pomočjo magnetne tekočine, magnetnega polja, analognih ter digitalnih mašin za generiranje in distribucijo zvoka. Vljudno vabljeni!

Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo RS.

O avtorjih:
Nataša Muševič je producentka elektronske glasbe, skladateljica, pevka, performerka, DJ-jka in tonska tehnica. Leta 2008 je doštudirala smer Recording Arts na SAE Institute v Londonu. Je soustanoviteljica neodvisne dubstep glasbene založbe Imminent Recordings (prej Immigrant Rec.) in Read Write Music. V preteklih letih je kot producentka sodelovala z vrhunskimi glasbeniki kot so brazilska pevka Clara Moreno, za katero je Nataša sproducirala remix leta 2009. Digitalna izdaja singla Pour Quoi?Nega San Sedalia Clare Moreno ter Natašin remiks so izšli na svetovno znani založbi Far Out Recordings. Sodelovala je še z jazz bendom Zed-U, katerega član je legendarni bobnar Tom Skinner, MC Zanijem in ostalimi glasbeniki kot so saksofonist Andy Williams, Elemental, Chefal,... >> http://www.readwritemusic.org/

Octex (Jernej Marušič) je eden najbolj profiliranih in mednarodno priznanih slovenskih producentov elektronske glasbe, ki se giblje nekje med klubom in avantgardo. Njegov prvenec Idei Lahesna (Tehnika, 2002) mnogi uvrščajo med najboljše dub-techno albume, medtem ko je v drugem, Variations (rx-tx, 2005) pokazal željo po tem, da meje tega zvoka prestavi v globlje in bolj eksperimentalne vode, kar je nadaljuje tudi v pred kratkim dokončanem tretjem albumu Every Sound Tells A Story (rx-tx, 2009). S svojim živim audio/vizualnim nastopom se redno predstavlja po festivalih in klubih širom evrope, kot so ARS Electronica (Linz), Club Transmediale (Berlin), ISEA (Helsinki), Dis-patch (Beograd) Exit (Novi Sad), White Night (Riga), Flussi (Avellino), 7epta/8ogdoa (Chalkidiki)...Lani je s podobno mislečima glasbenikoma Marjanom Crnkovičem (Dojaja) in Mariom Maroltom (Electrosaurus) ustanovil trio Ago Tela, ki je fokusiran na živo improvizirano elektronsko glasbo.

Marko Batista je raziskovalec zvoka, digitalne video slike, več-medijski umetnik in diplomiran akademski slikar, ki je magistriral na University of the Arts London / Central Saint Martins v Londonu (2006-2007). Je so-ustanovitelj multimedijske skupine KLON:ART:RESISTANCE. Z avdio-video performansi in video deli se je udeležil preko šest festivalov in skupinskih razstav, kot
so Center za sodobne umetnosti v Glasgowu; festival Izolenta 07 v St. Petersburgu; 10. Istanbul Bienale, Turčija; Media Art Friesland Festival 2007 na Nizozemskem; Visual Deflection festival, London; BIX-Facade Kunsthaus Graz, v sodelovanju z galerijo Kapelica na festivalu Ars Electronica 2008 ter Zero gallery/Transmediale 2010 v Berlinu.

Več na www.mg-lj.si

Spletne informacije o avtorjih:
http://www.readwritemusic.org/
http://www.octex.si/
http://microrobotic.wordpress.com/
http://www.project-data.info/