[Instalacija, delavnica] Rob Canninga: Kyklos, Ljudmila, Galerija Škuc

V Galeriji ŠKUC je v sklopu festivala EarZoom2010 razstavljena instalacija Kyklos, Ljudmilinega rezidenčnega umetnika Roba Canninga. Ogled instalacije je možen, 4., 5., in 6. oktobra vsak dan med 12.00 in 20.00 uro.

6. in 7. oktobra bo v prostorih Ljudmile na Rimski 8 v Ljubljani v okviru festivala EarZoom 2010 potekala delavnica pod mentorstvom Roba Canninga:

Spoznavanje z uporabo FLOSS (Free Libre in Open Source Software) orodij za povezovanje algoritmičnih procesnih moči računalnika in performativnega potenciala ustvarjanja glasbe ki je berljiva ljudem. Delavnica se bo osredotočala na združevanje jezikov računalniške glasbe, kot so pure - data z orodji za notacijo abcmusic, Rosegarden in Lilypond. Poslužili se bomo nekaterih preprostih skriptov, izdelanih z uporabo bash, sed, python in ImageMagick. Potekala bo na GNU/Linux distribuciji puredyne - multimedijski distribuciji, ki so jo umetniki ustvarili za umetnike. http://puredyne.org/ Več o delavnici ter prijavi na njo: http://www.ljudmila.org/dat/Skladanje_za_instrumente_z_FLOSS_orodji/

Več o Robu Canningu: http://www.ljudmila.org/dat/Artist-in-Residence:_Rob_Canning_%28UK%29/

Več o celotnem programu festivala EaZoom 2010 : http://www.irzu.org