[Delavnica] Sinteza zvoka v realnem času s programom Pure Data, Ljudmila

Sinteza zvoka v realnem času s programom PD - Pure Data – 3 dnevna delavnica

V okviru tridnevne delavnice, ki bo praktično naravnana, bodo udeleženci spoznali postopek realizacije preprostega digitalnega inštrumenta. Inštrument bo izdelan v treh fazah:

1. Digitalna sinteza zvoka
2. Obdelava video signala v živo oz. zajemanje informacij s pomočjo web kamere, na osnovi katerih bomo inštrument igrali. Izdelali bomo neke vrste digitalni Theremin.
3. Strategije mapiranja podatkov - krmiljenje zvočnih parametrov na osnovi podatkov pridobljenih iz analize slike oz. live video signala.

V okviru zgoraj naštetih faz bodo predstavljeni osnovni koncepti, ki so ključni za razumevanje posameznih področij, kar bo udeležencem omogočalo naknadno individualno širitev / poglabljanje v snov. Cilj delavnic je izdelati delujoč glasbeni inštrument, za katerega bomo potrebovali zgolj prenosni računalnik (z vgrajeno web kamero) in program PD – pure data. PD je odprtokodno programsko orodje, ki deluje na vseh operacijskih sistemih. Brezplačno je dostopno na naslednji povezavi: http://puredata.info/downloads

Zaželjeno je, da si udeleženci program sami predhodno namestite, v primeru težav pa vam bomo z instalacijo pomagali na prvi delavnici.

Za delavnico ne potrebujete predznanja, namenjena pa je glasbenikom, inter-medijskim umetnikom in programerjem - tako začetnikom, kot izkušenim uporabnikom ki bi radi svoje znanje poglobili.

Mentor: Miha Ciglar: miha.ciglar@irzu.org
Termini: 17., 18., in 19. November 2010 ob 17.00
Lokacija: Ljudmila, Rimska Cesta 8, 1000 Ljubljana

Prispevek za 3 dnevno delavnico (skupaj 12 ur) je 35 € za posameznike, 70 € za predstavnike institucij, 140 € za zaposlene v profitnem sektorju. Sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije - program poklicnega usposabljanja.

Prijave pošljite 14. novembra 2010 na: delavnica@ljudmila.org

Delovno gradivo:
http://www.pd-tutorial.com/
http://www-crca.ucsd.edu/~msp/techniques.htm
http://en.flossmanuals.net/PureData/Introduction

Več na www.ljudmila.org/dat/Sinteza_zvoka_v_realnem_%C4%8Dasu_s_programom_PD_-_...