Stres

Pred kratkim sem rešila en test o stresu. Stopnja stresa v mojem življenju? 100%

Haha, okej, nisem vedela, da je tako hudo. Mogoče pa je test pokazal narobe? No, ja, verjetno je nekaj na tem. Stres me rad drži za ovratnik in mi šepeta sladke besede. Velikokrat me premami in mu prisluhnem. Ampak nekako mu vedno uspem pobegniti, še sem živa in - predvsem - zdrava.

Ampak stresnih situacij se očitno ne morem izogniti. Pred časom sem snemala za eno podjetje, ki mi je redno nakazovalo denar. Vse je bilo v najlepšem redu, dokler nekega dne nisem prejela plače. Okej, sem si rekla, očitno imamo vsi slabe dni. In plače ni bilo. Še zadnjič sem zagrabila za nov projekt in si vzela 14 neprekinjenih dni snemanja. Vsako popoldne in večer po faksu, snemanje, izgubljanje dragocenih ur za spanje ... Vse za denar, vse za užitek v ustvarjanju. Užitek je počasi izginjal, prav tako je z njim izginil denar.

Pred tem se mi je že enkrat zgodilo, da moje delo naenkrat ni več bilo plačano in od takrat sem bolj pozorna na takšne stvari. Ampak tokrat sem spet zaupala prijaznim besedam. Denarja pa ni in ni bilo ... Po zadnjem projektu sem odstopila od delovne pogodbe in počasi začela misliti dalje. Je rekel šef, da me ne more plačati, ker nima več denarja. Potem pa mi pozneje nekdo pove, da je v neki reviji bral, da je ta isti človek kupil to in ono in tretje ... Skratka, denarja ima v potokih, meni pa ni poplačal mojega dela. Super. Pravi balzam za stres.

Ampak okej, pozabimo zdaj to. Škoda energije in čase za takšne barabe. Izkoriščati se ne pustim, k sreči sem pravočasno odšla. Nekateri še vedno vstrajajo v "molži".

Tako da ja, zdaj spet iščem zaposlitev. Bencin se ne bo sam plačal ...

In stopnja stresa? Zdaj bo spet lepih 100%. Kaj morem, če je pa 100 tako lepa številka.