Sprostitev pod palmami

Pozdravljeni vsi prav lepo iz sončne dežele tam daleč na vzhodu!

Tukaj je že nekaj časa tema, v Sloveniji vidim da je ura 4 popoldne. Časovna razlika me še vedno cuka za rokav. Ampak nekako mi uspe ujeti vsaj za sekundo moje najbližje.

Torej današnji dan ... Ha, odločila sem se da bom danes "rebelde"! :)

Zjutraj smo imeli organiziran ogled nekih umetniških zbirk ipd, ampak sem se odločila, da je danes čas za moje snemanje in da začnem z akcijo. Eden izmed glavnih razlogov za "moj pobeg" je bil tudi to, da sem potrebovala en dan samo zase - malo me nervira, če moram imeti vsak dan iste pogovore "živjo, dobro jutro, kako si spala, kako si, aha v redu, jaz tudi, kaj boš delala danes, kako napreduje film, kaj boš mela na razstavi, kako si, dobro jutro, kako si spala, živjo, hej, kako si, blablablalblalblalblbalbalablablabablbla" it goes on and on! Enkrat se mora nehati, ta dan sem si rezervirala samo zase in svoje ustvarjanje!

Vzela sem kamero in se odpravila v svet.

Najprej sem spet želela vzeti taksi, pa nisem dobila nobenega. Čudno mi je bilo, ker včeraj je šlo takoj. Nihče ni ustavil. Kar nekaj časa sem hodila okoli in poskušala ujeti taksi, pa ni šlo. Nazadnje mi je pomagala ena domačinka in mi povedala da mi taksisti ne bodo ustavili na cesti, sicer plačajo kazen. Hm, včeraj mi en vseeno je ampak ok, očitno je bil v prekršku. Torej, kje ustavljajo taksiji potemtakem? TAXI STAND! Ja, moraš najti postajo za taksije. Kako priročno. Pa sem jo kmalu našla, k sreči sem opazila da jih je veliko.

Se usedem v taksi in rečem, da bi šla rada nekam kjer je lepo. Voznik se je nasmehnil in rekel, da ima pravi kraj zame. Odpeljal me je do postaje "cable car" kjer se lahko pelješ po zraku v nekakšnih gondolah. Odločila sem se, da odidem na otok Santosa. Plaža, morje? To je to, dovolj betona!

In sem odšla, naenkrat sem se že znašla v zraku.

Seveda sem se takoj zatem spomnila, da se bojim višine. Ampak ok, sem preživela, lepo se je bilo peljati nad mestom in nad gozdovi. Posebno doživetje.

Ko sem prispela na otok Santosa, sem seveda takoj odšla proti plaži, vendar sem med potjo srečala veliko zanimivih stvari - veliko vodnih slapov, ogromnega kamnitega leva, ki je simbol Singapurja in neke ogromne organske mozaične strukture, ki so me spomnile na umetnika Gaudija. Moram zgooglati, ampak sumim da je to delo njegovo! Very nice, loved it!

Kar dolgo sem hodila po otoku, se plazila izven označenih poti in iskala zanimive gozdne kadre. Ker delam za razstavo video inštalacijo v katerem bo veliko kontrasta med naravo in mestom, sem rabila take kadre. In uspešno vse posnela.

Prispela sem do plaže, se udobno namestila in uživala v senci prečudovitih palm. Veter je prijetno pihljal, vendar je bilo še vedno zelo vroče in vlažno. Tropsko.

Posnela sem še nekaj kadrov, potem pa se počasi odpravila še na zadnji sprehod po otoku ter nazaj v "cable car" in nazaj na glavni otok. Zunaj je zahajalo sonce, postala sem zelo utrujena.

Ko sem prišla v hostel, sem takoj stopila pod tuš in si privoščila kar dolgo tuširanje. To mi vedno vlije nove energije. Zdaj pa sem v postelji in s cimrami poslušamo kitajsko glasbenico 白光. Trenutno na sporedu tale pesem: http://www.youtube.com/watch?v=7XR3tQB4SKU
Prevod naslova bi lahko napisali nekako takole: "If I didn't have you"
Lepa. Kitajska Edith Piaf. Vsaj asociacija :)

Toliko na hitro glede današnjega dneva, sonce in vročina sta me tako utrudila da ne morem pisat veliko, me kar zmanjkuje. Jutri pa se podam v lov za bodečo žico, ki jo bom uporabila v svoji inštalaciji. Menda je v Singapurju prepovedana, zato bo moje iskanje verjetno zelo zanimivo in verjetno tudi naporno. Če ima kdo kak nasvet, kje jo dobiti v tej deželi, je dobrodošel! Bom odprla vrata podzemne singapurske mafije in poskušala ukrasti vsaj kak meter. Hope I get it!

Pa kupit moram še kar nekaj lesa, odločila sem se da bom zgradila vrata.

Iskanje bodeče žice, lesa, barve, žage, iskanje popolnih kadrov ... Samo moji skromni random trenutki sredi Singapurja. Ever tried it?

Grem se naprej družit s cimrami, če slik ne vidite spodaj, so na tej povezavi: http://img525.imageshack.us/img525/9530/singapur4.jpg

 

Komentarji

hoj len, ravno sem v procesu kupovanja zice ... nasla ze les in ga nekako pritovorila do studia, dolga zgodba, napisem zvecer nov blog ko koncam. vidim da slik ne prikazuje vec, bom uredila zvecer ko bom na svojem racunalniku. drugace pa ja, instalacije so se mi vedno zdele zanimive v kombinaciji z videom in glede na galerijske prostore me bolj inspirirajo kot video. video in film mi je se vedno najljubsi del ustvarjanja, vendar sem mnenja da sodi predvsem na filmsko platno v kinodvorano. kot sporocilnost pa se mi zdi instalacija boljsi nacin kako povedati nekaj, da si ljudje res zapomnejo, in ker sem se lotila videa z doloceno vsebino, si zelim da zacutijo ljudje to vsebino tudi v realnem 3D prostoru in to me zadnje case zelo inspirira ker je hkrati tudi velik izziv zame, ker samo ustvarjanje videa mi je prelahko, jaz si vedno postavim tezje cilje in naloge ker me vsak tak korak navda z novo ustvarjalno energijo in ves svic in pot ki ga prelijem da pridem do koncnega izdelka poplaca moj trud in vem da je to kar delam dobro. zato tudi rada vidim prave 3d objekte, ne samo virtualen svet. imam obcutek da se zadnje case bolj vkljucujem v prostor in zato taka velika strast do instalacij. bomo videli kako naprej, se vedno pa ljubim video in naracijo, kamera in rezija na prvem mestu. vedno. tudi pri instalacijah ;) ravno reziram delavce kako naj nesejo moj les do studia, tudi to je rezija

Kje najdeš toliko energije draga moja? ;)
...
Glede bodeče žice... should be interesting (is that an understatement?)... keep us updated please ;)
...
P.S: Vprašanje zate... se mi samo zdi ali si v zadnjem času postala navdušena nad inštalacijami- v kontekstu osebnega um. izražanja?
Se mi samo zdi zanimivo glede na to, da si bila v preteklosti bolj video naravnana...