Šopek vonjav nebes in zemlje

Sploh ne vem kaj naj napišem.
Pravkar sem odprla vinsko steklenico in pijem.

Vse je čudno danes.
V steklenici ni vina.
Samo češnjev sok.
Fantastično!

Ne, res mi je všeč.
Ne prenesem glavobola.

Anyway ...
Pospravit moram sobo.

In kaj je novega na "umetniškem področju"?
Uh, marsikaj. Tako kot vedno. Ampak naj ostane pri meni. Ne za vedno, samo za zdaj.

Malo sem razmišljala ... Ne razumem še čisto pojma umetnosti. Mislim, komu je pravzaprav namenjena? A je umetnost to da ustvariš nekaj med štirimi stenami in nikomur ne pokažeš? Ali postane ta stvaritev umetnost šele, ko jo predstaviš širši javnosti? A se umetnost dela zato, da jo vidijo drugi? Kaj če tega nihče ne vidi, ti pa v tem neizmerno uživaš, ustvarjaš, se počutiš polnega in živega? A je to umetnost? Razmišljam o tem, če bi nekdo dobil neomejene količine denarja ali bi se še trudil svoja umetniška dela pokazati v javnosti ali pa bi jih delal za lastno dušo? Nekdo mi je pred kratkim rekel, da je slava za tiste z malo samozavesti. Denar ali slava? Umetnost ali industrija? Ampak tudi industrija je umetnost, ali ne? A se je sploh potrebno ubadati s tem kaj je umetnost? In kaj če ... Ne, preveč vprašanj.

Danes sem zavohala Toskano. Nikamor ne grem. Vsaj v kratkem ne. Prijateljica mi je podarila milo, ki tako močno diši po Toskani. Ko sem ga uporabila, sem se dobesedno stopila. Prav zaklela sem, priznam. Ne od jeze, ampak od navdušenja! Že dolgo nisem vonjala takšnega vonja, ki bi me tako presenetil in obenem šokiral. Pa pogledam etiketo in preberem: "Šopek vonjav nebes in zemlje sestavljen da ponovno najde ravnovesje duha in telesa." V enem stavku so opisali moj občutek, ko sem prvič zavohala to milo. Fenomenalno! Bolje ne bi mogli zadeti!

In ravnovesje je ponovno vzpostavljeno.

Moj svet je sestavljen iz ravnih in krivih črt. Iz belih in črnih ploskev, ki se v soncu bleščijo v vseh barvah tega vesolja.

Ah, that's just me ... And my bottle of juice.

oznake:

Komentarji

tom waits v vsak dom! ;)
zadnje čase je prvi na mojih playlistah

hvala, valerija, za tvoje vprašajčke in za toma waitsa ;)