Singapurska nedelja

Čeprav se nekateri sedaj šele prebujate v Sloveniji, mi že počasi lezemo proti postelji. Tukaj se mrači in nedelja se izteka. Še vedno se nisem navadila na časovno razliko, ampak je sedaj veliko lažje.

Danes smo planirali veliko stvari, pa so nas pretekli dnevi prečej izčrpali in seveda nihče ni slišal budilke zjutraj. Zamudili smo zajtrk. Kakopak!

Torej, iz postelje smo se vrgli ob 9:30, malce prepozno za zajtrk. Nekako sem se spravila k sebi in z indonezijko Iko, cimro, odšla nekaj pojesti. Našle sva indonezijsko restavracijo in si privoščili obrok. RIŽ IN PEKOČE NEKAJ AAAA joj ves čas, ampak ok. Riž mi je nekako še všeč, ne morem pa več jesti pekočih stvari, ker mi vsak dan skoraj odpadejo usta. Nisem vajena pekočih jedi. Ampak ok, se navajam. Pravzaprav mi je na koncu vedno prijetno ko pojem, samo na začetku ne uživam toliko, ker nisem nikoli pripravljena na jutranji pekoč obrok. Ampak ok, sprejemam vse čilije in curryje tega sveta. Vsaj živih migetajočih rib nisem videla danes. Thank god.

Seveda mi je zapasala kava po obroku, ter sva odšli v bližnji Starbucks. Kavo z mlekom bi, prosim. Eh, preveč izbire, kaj je v Starbucksu pravzaprav sploh prava kava? Še vedno ne vem. Vzela sem espresso.

Potem sva z Iko ujeli taksi in odšli do Art Science Muzeja, ker poslušam že več dni da je trenutno na ogled ogromna zbirka Andyja Warhola in velika Harry Potter razstava. Šle sva si pogledat obe in bile navdušene! Iz vseh filmov Harry Potterja so bili kostumi in razni pripomočki, od blizu sem lahko videla in prijela marsikaj in šele zares dobila predstavo kako izgledajo pravi filmski pripomočki, scenografija in kostumografija. That's how professionals do it. Bilo je ogromno interaktivnih stvari, lahko si se dotikal marsičesa in sodeloval v razstavi. Na glavo si dobil tudi pravi klobuk, ki je povedal v katero čarovniško hišo spadaš. So me dali v Griffindor, požegnam.

Skratka Harry Potter razstava super, priporočam, ogromno zvočnih, video, zvočnih in drugih efektov, pravi čarovniški disneyland! Sobe so bile tematsko narejene - od Bradavičarke, do Prepovedanega gozda. Malce me je kar bilo strah, ker je bila tako strašna atmosfera v nekaterih sobah. Si kar predstavljam kako so se morali bati otroci!

Potem je sledila razstava Andyja Warhola, ki me je še bolj navdušena. Na ogledu so bile njegove začetne slike, grafike, ter videi, fotografije, rokopisi, ogromni printi ... Skratka vse kar je možno, bilo je tudi zelo interaktivno in si lahko tudi sodeloval v določenih stvareh, poustvarili so tudi pravo "The Factory" kjer si lahko sedel na kavčih, se slikal in dosegel svojih 15 minut slave, se igral z zanimivimi ogromnimi aluminijastimi lebdečimi baloni (otroci so bili navdušeni) ter užival v tej bombi poparta. Mene je navdušila, ostala sem noter kar par ur.

Fotografiranje strogo prepovedano. Škoda! Bi vas zasula s fotkami.

Potem sva srečali še dva prijatelja in smo malo pohajkovali po mestu, nato pa nas je vlaga in vročina utrudila in smo odšli nazaj v hostel. Zdaj sedim na strehi, kjer prijetno pihlja in bom počasi začela s pripravami na razstavo, moram skicirati mojo inštalacijo, ki sem si jo zamislila in predstaviti ideje. Še prej pa se po skypu javim mojim najbližjim.

Toliko zaenkrat, tukaj pa so fotke: http://img109.imageshack.us/img109/7404/singapur2.jpg

 

Komentarji

WOW!