Selitev v Kairo

Četrtek.

Že drugi dan se trudim ostati v postelji. Včeraj mi ni uspelo, s cimro sva odšle v mehiško restavracijo (ki je k sreči takoj zraven najinega stanovanja) potem pa se je na čaju oglasil Nick. Ampak procentualno gledano sem bila skoraj ves čas doma. Sem na vezi s sošolci in mi pravijo da je večina tako ali tako ostala doma zaradi gripe, ki trenutno razsaja po Pragi, tako da sem po eni strani vesela da se ne zadržujem med vsemi temi virusi. Moja noga je bolje, vendar me zelo nervira tale zadeva, najraje bi si jo strgala dol in se normalno popraskala. A ni ironično da se po stopalu praktično nikoli ne praskam, zdaj ko pa se ne morem pa se mi zdi kot da se morem nekako popraskati. Joj!

Danes sem torej poskušala spati čim dlje, da manj razmišljam o tem kako moram še vedno ostati v postelji. The more I sleep the less I have to say. Uspelo mi je zdržati do približno enih. Potem sem odšla na skype in se povezala s svetom in z mojimi najdražjimi. Še vedno nisem nič jedla, bom pa se zdaj spravila narediti kosilo. Nekaj zelenjave še imam, danes se počutim malo azijsko, tako da bo očitno v azijskem stilu. Hm, no bomo videli kaj bom sčarala.

Jutri je zadnji dan, ko si stanovanje še delim z mojo cimro. Nisem tega še omenila na blogu, vendar mi je včeraj na kosilu cimra sporočila zanimivo novico. Do konca leta se seli v Kairo. Kairo!? Kje je našla Kairo, o moj bog ... Ampak ok, recimo da ji bo všeč. Menda je dobila "artist residence" in vse stroške krite od države, tako da gre tja praktično zastonj, samo uživala bo in v miru ustvarjala. In kaj bo Valerija v Pragi? Ooooo, tole definitivno kliče po zabavi! Zdaj imam lastno stanovanje in to za isto ceno! Odločila se je da sobe ne bo oddajala, ker ima preveč privatnih stvari v njej in jih nima kam dati, tako da bo pač imela vse v sobi, jaz pa imam na voljo celo stanovanje, juhu! Povedala mi je še, da sem ji prejšnja dva meseca plačala preveč najemnine (je preračunala končno evre v Češke krone), tako da mi bo sedaj vrnila denar, res je zlata! Za celo stanovanje torej plačam sedaj samo 240€ in sem v centru. Stanovanje je moderno in svetlo, popolnoma opremljeno, vsi gospodinjski aparati, talno ogrevanje v kopalnici, visoki stropi, novo pohištvo, blizu postaje in trgovine, mirna soseska, prijazni sosedje ... Mislim da sem res dobila najboljšo možno varianto. Ever.

Ukraden avto in poškodovana noga sta se obrestovala! Zdaj se začenjajo zlati časi! Sem vedela ...

Tako da ja, cimra se seli v Kairo, Valerija pa se spreminja v pravo Češko stanovalko. Kam je šel ta svet?!

Danes moram še nekako odšepati do bankomata da dvignem denar za najemnino, da plačam še do konca leta in imam potem mir. Jutri pa sosed organizira noč gruzijske kuhinje, tako da se bo jedlo in pilo kot še nikoli doslej. Bom se udobno namestila, da bo nogica počivala.

Tole sem pa naredila en kolaž cimrine selitve, verjetno bo doživela kar velik kulturni šok, čisto panično mi že razlaga da se boji da jo bodo ugrabili teroristi ... Oh, drama.

Evo, zdaj pa grem nekaj skuhat in naprej uživat v tem zaspanem četrtku. Aja, slišim da v Sloveniji sneži, tako da upam da vas ne bo zamedlo. Tukaj trenutno dežuje, nobenega znaka o sneženju. Celo sonček je posvetil umes in sem po nebu iskala mavrico, pa je na žalost nisem našla.

Če pogledaš mavrico iz letala lahko vidiš popolen krog.