Še vedno malce ni naravnost (javljanje iz Prage)

26.07.2011

09.30
Dan se je začel. Sediva v avtu in se peljeva v Prago 2. Valerija gre na ogled stanovanja. Pričakovanja niso velika. Glede na to, kaj sva videli do zdaj, niti ne morajo biti. Valerija se je že sprijaznila z dejstvom, da bo spala v poscani pasji kleti. Po parih metrih se zgubiva in delava kroge po Pragi. Krivda ni najina, kriv je navigacijski sistem.

12.30
Valerija si ogleda prvo stanovanje in pravi, da ji je všeč. Četrt je simpatična, parkirat se da, cena ni previsoka in internet je. Za tem se vsedeva v kavarno z internetom, da objaviva dnevnik. Postopek traja uro in pol. Spet ne po najini krivdi, tokrat je kriva e-platforma.

13.45
Najdeva primerno in poceni picerijo in ugotoviva, da je hrana neverjetno okusna. Tudi postrežba je simpatična. Ko pojeva, se na parkirišče pripeljejo radarji, zato hitiva preden dobiva kazen. Jasno je, da nisva plačali parkirnine. Nato se voziva po Pragi v iskanju kavarne, kjer bi lahko spet prišle v stik z internetom in kavo. Medtem ko beživa pred tramvaji, ki kraljujeo mestu, si ogledujeva prestolnico. Valerija fotografira vse, medtem ko vozi. Stavbe so stare in veličastne. Češka duša se razkriva v vsem svojem sijaju.

15.15
Ko sva spet pod dozo kofeina, se peljeva na ogled drugega stanovanja, a ga ne doživiva. Valerija se dobi z nepremičninsko agentko, ki ji da nekaj linkov stanovanj, da si jih sama pogleda po internetu. Ko se vrne iz sestanka, še nekaj časa sediva v avtu, kjer nekomu kradeva internet in jih izbirava. Ne najdeva nobenega.

19.15
Iščeva FAMU. Določiva, da je poleg Karlovega mostu. Odpraviva se tja in ga ne najdeva, ker ni tam. Spet se z avtom voziva po Pragi. Beživa pred tramvaji, ki se ne ozirajo ne na avtomobile, ne na pešče in se prepirava z GPS-om. Zatrjuje, da so zaprte poti odprte. Še vedno sva v iskanju šole...

20.20
Najdeva FAMU!

23.45
Prideva nazaj v hostel. Pred tem si kupiva par različnih čeških piv, ki jih nato spijeva v parku poleg hostla. Skušava ugotoviti, kateri nama je najbolj všeč. Kozel se poistoveti z Laškim, tisti, katerega imena se ne spominjam več, pa z Unionom. Staropramen sva testirali že včeraj in ga ni mogoče umestiti v vrsto slovenskih piv. Debate se razvijajo v neskončnost. Monologe držim predvsem jaz. Razkrivam svoje travme in tegobe. Valerija pametno posluša in prikimava mojim dognanjem. Analizira vsa moja razkritja. Ker se temperature ponoči spustijo na mnogo nižje stopinje, greva v sobo. Analiza končana.

Napisala: Mica
(Valerija se tudi danes strinja)

LINK DO SLIKC: https://picasaweb.google.com/116312718566385878832/DrugiDanPraga2011?aut...