Pozdrav iz Afrike!

Ze dolgo nisem pisala bloga ... Mislim da je bilo nazadnje pred dobrim mesecem, ko sem se vrnila iz Prage. Kam me je zanesla pot potem? Ja, v Sloveniji nisem ostala dolgo, podala sem se na zanimivo potovanje po Afriki. Pravzaprav temu ne bi ravno rekla potovanje, ker je bilo precej delavno zame. Snemala sem namrec dirko Budapest-Bamako za Travel Chanel (tukaj je trailer, ki je nastal pred zacetkom dirke: http://www.youtube.com/watch?v=dLMVw1ARuXg)

Trenutno se nahajam v Bissau v drzavi Guinea-Bissau, ki se nahaja pod Gambijo. Tukaj je tudi letosnji cilj dirke Budapest-Bamako. Vceraj smo koncno prisli na cilj in veselje je bilo nepopisno! Prva stvar, ki sem jo naredila je bil seveda tus, nikoli nisem se bila tako umazana, ampak sem nekako pricakovala da bo tako. Velikokrat sem spala pod zvezdami, brez sotora, kdaj pa kdaj pa tudi zadaj v kasonu tovornjaka, na podrocjih kjer smo imeli kake probleme z zivalmi. Ampak vse je bilo ok, poleg komarjevih pikov nisem dozivela nobene druge neprijetnosti s strani zivalskega sveta :) Me je pa opeklo sonce, kljub temu da sem uporabljala soncno kremo faktor 50, ampak tako pac je - vroceee! Trenutno imamo okrog 35 stopinj, ceprav je vceraj kazal termometer v senci 40 stopinj in imam obcutek da temperatura se narasca. Zadzujemo se predvsem v senci in pijemo veliko vode, zelo smo utrujeni saj je bil letosnji rejli precej naporen. Pred vcerajsnjim ciljem smo odsli v mesto Gabu oz vasico zraven, kjer smo donirali knjige ipd lokalni soli, pripravili so nam zanimivo slavje, plese, glasbo ... Tako da spet skoraj nic nisem spala in sem tako na cilj prisla precej "zjahana". Poleg vsega me je metalo do stropa, ker se vozim v starem kamijoncku in ni varnostnih pasov, tako da sem se vedno kar precej utrujena, ampak sem vesela da smo prispeli na cilj v enem kosu! Bilo je kar divje in napeto, veliko zanimivih stvari smo srecali na poti, pridno sem snemala in sef me je vceraj ze pohvalil in je rekel da je izredno zadovoljen z mano in mojimi posnetki. Danes me je povabil tudi na kosilo s predsednico vlade, tako da se bom koncno lahko malo razvajala. Jutri bomo odsli z ladjico (4ure voznje) do nekih otokov, menda so lepsi kot havaji - turkizna voda, pescene plaze, toplo morje, palme ... Ahhh, mislim da to mocno potrebujem! Posnela sem vec kot 500GB materiala tako da bodo te lokalni havaji se kako pasali!

Vec fotk iz potovanja ipd bom pozneje objavila na moji spletni strani in sporocila tukaj na ta blog, zdaj imam prepocasen internet. Bom napisala tudi kake prigode, veliko neumesnih stvari se je zgodilo in veliko zanimivih fotk imam na zalogi.

Objavljam pa zankrat 3 in sicer:
- vcerajsnji cilj
- radovedni otroci vedno kukajo v objektiv, tako da je vcasih tezko snemati
- povsod sami zanimivi ljudje, moj voznik Jorge se ves cas heca in me poskusa prodati za zeno, dobila sva ze veliko dobrih ponudb hahaha