Ko odideš na čaj, in ugotoviš da so te zazidali ...

Slovenija je trenutno v čudnih razmerah. Sneg nas napada iz vseh strani. Ravno pred dobro uro sem skočila na čaj s prijatelji in zunaj parkirala avtomobil. Ko sem se vrnila, je bil seveda zazidan s snegom. Kakšno presenčenje (sarkazem)! K sreči sem imela v prtljažniku lopato in se počasi prebila na svet.

Hecala sem se, da je to generalka za konec sveta (samo da bo takrat namesto snega v zraku vulkanski pepel) - po avtocesti sem vozila max 40 km/h, nikjer ni bilo nikogar, sneg pa je tako gosto naletaval iz neba, da se ni praktično nič videlo. No, vsake toliko se je iz vse te gostote narisal obris policaja in dveh trčenih avtomobilov. Nesreč sem videla ogromno, k sreči sem brez (večjih) težav prispela do doma. No, ko sem peljala čez en hrib sem na klancu ugotovila, da se gume več ne oprijemajo cestišča in po nekaj minutah pritiskanja na gas in ne-premikanja sem obrnila in našla neko drugo pot. Akcija, akcija!

Je bilo pa dva dni nazaj veselje večje, ko je prvič letos zapadel sneg. Kuža Aron se je neizmerno razveselil tega dogodka, muc Maj pa se od takrat še ni premaknil iz postelje in bo najverjetneje do konca zime štrajkal. Sneg je zanj prezira vreden izdelek narave.

First snow 2010

Komentarji

..well, you were warned:
Herbie
herbie - by zarja, ula & chrtand Herta
herta - by zarja, ula, daniel & chrtare back!! We all are..