Insomnia, insomnia, povej, kdo neprespan v deželi je tej?

Trenutno mineva natanko 48 ur od mojega zadnjega spanca. Trudim se zaspati že 2 dni, pa ni nekako ne uspeva. Ta teden smo pouk začenjali zelo zgodaj, tako da sem se trudila hoditi spat bolj zgodaj. Vsak večer sem tako že ob 10h odšla v posteljo in poskušala zaspati. Ni mi uspevalo.

Včeraj recimo sem ob 10h odšla pod dolg vroč tuš in nato poskušala zaspati. Ob 11h nisem vedela kaj naj delam, ker ni šlo in sem začela brati knjigo. Knjiga me je takoj uspavala in sem za 10 minut zaprla oči. Potem sem se zbudila in pogledala na uro. Samo 10 minut?! Zdelo se mi je da spim vsaj nekaj ur. Ob polnoči sem odšla pospravljati kuhinjo, čeprav sem jo pospravila že čez dan. Po pospravljanju sem ob enih odšla nazaj v posteljo in se prepričevala, da moram zaspati. Ni šlo. Čez dobre pol ure sem že sedela na postelji in v zvezek pisala ideje, ki mi šibajo po možganih. Do treh zjutraj mi je že uspelo napisati dva sinopsisa za igrana filma. Potem sem se zadovoljno ulegla in se poskušala potopiti v sanje. Čez dobrih 10 minut sem že sedela za zvezkom in vanj skicirala storyboard, scene so se mi začele pojavljati v glavi in začela sem ustvarjati svoj film. Končno se mi je tudi malo bolj začela kristalizirati ideja za diplomo. Ampak je še v povojih. Ob pol petih zjutraj sem obupano pogledovala na uro in se premetavala v postelji. Začela sem pisati poezijo na iPod in preklinjala to malo touch screen tipkovnico. Ob 6h sem že imela prižgan laptop in pisala še neke ideje za filme, potem pa me je pri ustvarjanju zbudila budilka. Hm, treba bo v šolo! Skočila sem pod ledeno mrzel tuš v upanju, da se bom spravila k sebi in se zares zbudila. Naredila sem si zeleni čaj in pripravila obilen zajtrk. Kmalu sem že v popolni temi hitela proti tramu. Ni bilo sledu o vzhodu ...

Naenkrat sem se znašla na tramu in se že peljala v šolo. Tako je bil nabasan, da sem komaj vdihnila nekaj kisika. V glavi sem si takoj rekla: "Joj, že vidim kak dan bom imela pred sabo." Izstopila sem na postaji in hitro odšla proti šoli. Imela sem zelo lahek korak in zdelo se mi je, kot da kar malo lebdim. Ponavljala sem si v glavi: "Ahhh zakaj nisem spet spala?!" in naenkrat sem se že znašla v učilnici. Za dobro jutro so me pozdravile številke, morala sem narediti nekaj izračunov za večje produkcije, vse je bilo v čeških kronah in beseda "cash flow" je dobila nov pomen. Pre mojimi očmi se je dejansko odvil nek "flow" sploh nisem dobro procesirala, zdelo se mi je da sem kot stroj. Profesor je opazil, da sem danes malo drugačna, pa me je zato morda še bolj izpostavljal in mi nalagal težje naloge. V filmskem svetu ni milosti! "Naredi projekt za 6 milijonov čeških kron! Kje boš najprej dobila sredstva?! Kako boš začela snemat? Kaj boš rekla na televiziji ..." bla bla bla sploh ga nisem dohajala ampak nekako mi je uspelo preživeti te tri ure, menda sem prodala projekt. Še sama ne vem kako, ne spomnim se svojih besed.

Pozneje sem si želela samo pobegniti domov v posteljo, pa so me spet ujeli za ovratnik in določili da moram biti jutri na snemanju focus puller. Ahhhhh plis ne! Že cel teden sem planirala da bom imela vsaj petek prost in bom lahko spala, pa očitno ne bo tako. Snemanje se začne že ob osmih zjutraj, blah. Pa še focus puller, joj, to je izven mojega običajnega področja režije. Ampak ja, filmar mora biti multipraktik. Tudi ko je že totalno neprespan in že v fazi, ki jo imenujem "zombi". Že včeraj sem si želela samo spanja po predavanjih, pa so me seveda mastersi uturili za statistko in se prizor kar ni in ni končal. Jutri definitivno pobegnem s snemanja ko končamo, sicer se ta teden sploh nikoli ne bo zaključil ... Dovolj imam prenašanja težke opreme, še sama komaj hodim, čisto sem utrujena.

Komaj čakam nedeljo, ko bom imela prosti dan. V Novo Sceno si bom odšla pogledat tole zadevo: http://www.novascena.cz/en/repertoar/178.html
Menda je zelo zelo zanimiva, sploh z vidika multimedijev, saj kombinirajo različne vizualne umetnosti.

Pa morda bom celo lahko malo spala. V ponedeljek pa spet začnem pred sončnim vzhodom, tega se preprosto ne morem navadit, sem totalno nočna ptica in ko diplomiram bom verjetno snemala samo nočne filme, jutra me sploh ne zanimajo več.

Zdaj si bom pa pred spanjem privoščila eno vročo kopel in upam da me bo vsaj malo uspavala, sicer bo jutrijšnji film čisto izven fokusa.

Aja, pa v Pragi so že začeli s pripravami za božič, v trgovinah že opažam božična darila: