CROSSING EUROPE

Pozdravljeni vsi skupaj se enkrat. Danes sem koncno prisla do racunalnika (sicer le za kratek cas), ki je "brez motecih elementov", tako da lahko napisem malo vec detajlov. Sem se odlocila, da bo najbolj jasno kaj sploh delam tukaj, da napisem moje danasnje obveznosti tukaj. In sicer

- 8:30 zajtrk z ekipo "kino5" (s katero so-ustvarjamo pri Dorf TV): moram povedati, da je res uzitek zajtrkovati z ljudmi, ki so v filmskih vodah, saj se pogovor plete okoli filmov, rezije, tehnicnih stvari, malo kave, malo marmelade in spet nazaj k razlicnim zanrom in filozofijam. Ze takoj v jutru torej skocis v svet filma, kar je NADfantasticno! (sumnikov se vedno ni, hm)

- potem sibanje na Art University, kjer je nas "stab": 9:30 ze kreativno-urednisko-producentski sestanek z vso ekipo (skoraj podobna zasedba kot pri zajtrku). Za okroglo mizo (okej, v resnici je kvadratna, ampak velika) se naredi delavni nacrt za tekoci dan. Razdeljeno imamo na dve fazi: preproduced in live show. Torej preproduced stvari se posnamejo in zmontirajo v naprej, live show pa je oddaja v zivo zvecer ob 20:00 v primetime terminu (beri: najvecja gledanost v dnevu). Live show reziram jaz z live montazo - to pomeni da sem jaz reziser oddaje in v realnem casu (v zivo) v montazi dolocam katera kamera snema, kaj snema, zvok, luci ... Skratka sem reziser zive oddaje. Vsaka napaka se seveda takoj vidi v vseh domovih, na vsaki tv. Ampak ni casa za napake, vse tece gladko (zaenkrat) :) Oddaja se snema s tremi kamerami, dve sta na "dollyjih" (neke vrste vozicek, za tiste ki ne poznate izrazov), ena pa je "handhold" in je taka malo "divja". Uporabljamo jo umes za kaksne zanimive trenutke, da celotna oddaja izpade bolj zivahno in zanimivo. Oddajo vodita dva voditelja in vedno gostujemo dva reziserja/umetnika ipd.
Danes na meniju: Nanouk Leopold in Bernhard Sallmann. Nanouk je reziserka igranih filmov, Bernhard pa dokumentarnih. Pravkar sem si ogledala njuna zadna filma: The Bad Fields in Broenman Movement. Izredno zanimiva izdelka, sedaj me caka se sestanek z novinarjema, da gremo cez vsebino, vprasanja in potem sestavimo koncept oddaje.

Ob 20:00 je torej oddaja v zivo.

Potem pa spet film. Tokrat bo spanski (vsaj mislim) z naslovom Kidnapped.

S francosko novinarko sva potem zmenjeni da po filmu (torej ob cca enih zjutraj) posnameva zanimiv prispevek z reziserjem filma Kidnapped in sicer na tak "divji nocni nacin" - ko Linz postane mesto duhov. Bomo videli kako bo. Super kamero sem dobila, k sreci mi jo nekdo pomaga prenasati okoli (ker je precej tezka). Pa luci, mikrofoni ... Opreme je veliko.

Delavnik je torej pester in tudi dolg, napisem vec detajlov pozneje (dodam se slikce), moram sibat! :)

(uspelo mi je dodati eno - flyer od Dorf TVja, fotografirano na jutranjemu uredniskemu sestanku)

Komentarji

go, Vale, go!

ce hoces it še na Kino Otok za sodelujočega dokumentarista, povej! (čim prej)

pa le pojej še kako župco pred povratkom ;)