Back to Slovenia, but still no time to relax ...

Hello! Še vedno razmišljam po angleško ... Ampak se počasi uvajam :)
Včeraj zvečer sem se pozno vrnila iz Linza, kjer sem pridno ustvarjala in si kurila živce, danes pa sem že začela z video delavnico v Medvodah. Z lansko diplomantko Visoke šole za umetnost, Urško Djukuć, sva mentorici video delavnice v Mladinskem Klubu Jedro, tako da ta teden vodiva ljudi skozi proces snemanja in montaže. V skupini so ljudje z različnimi stopnami predznanja, tako da je kar precej prilagajanja, vendar sva si dobro razporedili delo. Skratka, akcija se nadaljuje!

Še na kratko opišem vtise iz Linza: celotna zadeva je bila na zelo visokem nivoju, veliko bolje kot sem pričakovala. Tudi dela je bilo ogromno, vendar je bila prijetna družba, tako da sem res z veseljem ustvarjala. Imela sem čast spoznati fenomenalne in izredno zanimive ljudi, naredili smo marsikater zanimiv prispevek (itervju z George Cloneyem, iskanje Michaela Madsona, Hund&Horn na vetru, stop motion Kino5, različni prispevki s terena ...), poleg vsega pa sem najbolj uživala v živi režiji/montaži vsak dan ob osmih zvečer na Dorf TV. Imela sem možnost sprobati tudi "živo kamero", kjer sem se tudi super odrezala, ampak vse te izkušnje so samo potrdile mojo usmerjenost v življenju: najbolj uživam v režiji! In ja, ta Linz je bil nekako potrdilo zame, da delam dobro in da v režiji res uživam (seveda tudi v kameri, vendar je drugače kot režija).

Presenečena sem bila nad raznimi ljudmi z magisteriji iz newyorških filmskih akademij ipd., pa niso znali nič več kot jaz (hm, na momente so se mi zdeli še bolj izgubljeni v vsej tej akciji). In počutila sem se super, da so me vsi jemali enakovredno. Nobenih vprašanj o starosti, trenutnem delu, preteklosti ... Važno je samo kar pokažeš v tem trenutku. Super motivacija za naprej :)

Na festivalu sem celo videla en film, ki sem si ga jaz vedno želela posneti, pa me je nekdo prehitel! Na koncu sva se z režiserjem dobro ujela in se že malo pogovarjala za projekte v prihodnosti ... Bomo videli, treba bo na obisk na Nizozemsko.

Edini Slovenski film na festivalu je bil film Oča. Na večerji na ladji sem pozneje prepoznala mladega skodranega fanta iz filma, tako da sem našla tudi slovensko omizje! Sem se z Vladotom dogovorila za intervju naslednji dan, vendar nam časovno žal ni uspelo, ker smo bili še na terenu. Vseeno mi je v program Dorf TV uspelo podtakniti malo slovenskega jezika, in sem za rokav pocukala našega direktorja Animateke, ki je bila tudi predstavljena na festivalu. Z Igorjem smo seveda naredili intervju v angleščini, vendar sem pozneje v montaži spustila noter en slovenski pozdrav in vabilo za vse Slovence :) (dodali so tudi podnapise, za ne-slovensko govoreče, ha!)

Ogromno imam idej, ves čas pa mi primanjkuje časa. Komaj čakam poletje, ko minejo trenutne stvari, in si naredim vsaj en teden pavze. Potem pa si naredim načrt. To poletje sem si rezervirala za ustvarjanje lastnih projektov. Morda mi je že malo dovolj delati ves čas za druge - čeprav kakšne stvari znajo bit zelo fajn (tale Linz recimo), sploh zdaj, ko sem še na začetku.

Z ekipo Dorf TVja sem se kar dobro zaštekala, čakajo moj naslednji film, da ga uvrstijo na svoj program. Seveda to pomeni, da se moram zdaj res potrudit! :)

Gremo delat!