(v)šum narašča..

Pihh. Lačen sem že vŠUMa. Voham ga nekje za vogalom, slišim ga tiho pršeti v poznih večerih, kot nedočakani prvi sneg -- pa saj je že tu, a ga vendar ni. Še zmeraj je prišel. Poženeš se po njem -- a včasih šele takrat, ko ga naredijo. Umetn(ostn)ega...

Kot vse kaže, se nam ne bo uspelo srečati glede načrtov o vŠUM_012 še letos. Tako smo sicer sklenili nekega dne v tunelu pod Trojanami z Jašo, janom in Mico, a je urnik zadnjega decembrskega tedna za vse prenabit (prebito pa tudi moje kolesarsko koleno, aua). No, prvi teden januarja smo si zaobljubljeni, kajne!? To je pred(s)klic, in Dunja bo razbobnala po moodlu... Hej, v KInoŠiška je že vse zmenjeno, naša premiera _012 ima datum!

Kot vse kaže se bo na letošnji vŠUM tesneje navezal tudi kak diplomski projekt, ali dva -- kako lepo, da na njuno pobudo! Nemara celo v povezavi me dobema? vŠUMenje v svojo široko strugo rado vključi še kak pritok, da so vrtinci le še bolj nepredvidljivi in slapovi bolj neulovljivi.

Med mentorji se šu(m)šlja, da bi letos delali s kontaktnimi senzorskimi tehnologijami v javnem prostoru. Prezenca in frekvenca materialnega. Video in/ali foto bosta vmes in čez, pluralni smo mi. Performativni momenti pa itak ne morejo izostati. za vsakogar nekaj (in še sam bom s prijatelejm-inovatorjem razvil en generator za.. = skrivnost .. hm, le zakaj bi kupovali toplo vodo pri Kitajcih, če pa lahko iz lastnih oblačkov pare delamo tako čudovite ledene rože!).

Anja jutri prinese zmontiran videosken všum_011@KIblix, komaj čakam da ga vidim. Kaj ko bi ga poleg Ivinega "legendarnega" vključili v postavitev na semestrski razstavi, saj je scena v Kibli bila precej (p)osebna. Počakajmo kaj poreče v(ideo)šum. Ahja, in lepe praznike vsem whereverUR, in eno ledeno rožo posebej vsakemu od šUMečih..

..p.s. v globini neprespanega solsticija se mi z napačno reminiscenco na komiško poletje (& adriart's another start!) zapiše tale stih (z djoletom, a vendar brez djole):

noč kao propala
još jedna mala muzika
svukla je tajanstvena
crni kaput s jezika

kao najduža noč
s najkračim snom
parada kiča če doč
pre pijanstva sa dnom

svanuti nikad kao
kada okreneš list
gladan mrlja krvi
poput djeteta čist