Ruby on Rollers

vŠUMvSEM!
Danes smo bili, četudi spet malce razredčeni, dokaj pridni, pogljemo stanje&sanje počez:
- postavila (in večkrat ustrezno podrla!) se je prva in-school RG mašina (v petek bo dodelana v KŠ pa razdelana v breathtaking nulo, nadejamo se še vsaj 30 sekund, če ne še več, c.f. Fischli&Weiss); sanjamo o velikanskem stroju, ki bo v nas in občestvu sprožal silovite asociacije in katarzične lustracije na temo "krize" (ali karkoli se že na to rima);

- napajalni "roller" stroj je preživel ognjeni (dejansko se je guma malce smodila med drgnjenjem ob leseni okvir..) krst in dejanko smo "splavali" po vrtečih se valjih, v naslednjih objavah (blog by Len?) bržkone sledjo fotka ali celo kak video na meji burleske; Damirju vsa čast (+ mast za podmazat lagerje..), Petru pa izziv za elektrotehnične akrobacije v duhu "kako napojiti LED projektor in da ostane(m) živ"; pa gume bo treba orng napumpat, this is thirsty work (še dobro da mora Anjin 19-letni-pro-biker-brat trenirati za nedeljsko tekmo!) ..
- video pa je itak naredil gigantski leap for a vŠUMkind (od njih pričakujemo danes spet nič druga kot ustrezno gigantsko objavo, glede na to kako dolgo jih ni iz njihove kletne montirnice..) in postavil ves scenarij, ki smo ga
- performerji skušali nekako podpreti in povezati z intervencijami-- tipa kako-štrije-ljudje-naredijo-torado in kako postati "a thing moving", pri tem nositi maske ali ne, in kakšne -- na katerih v petek delamo naprej (Mica, če nas bereš -- prosim za pomoč pri reševanju vprašanja kostumov!)
- vŠUM.si spletišče je bojda tudi tik preden se vtrga z verige, z Rene sva ravnokar prejela naročilo za zadnji copywrite = dober znak; glede na to, da pričnemo že v četrtek s promocijo dogodkoa (fB, tw, eP itd.), upamo da bo do takrat vse nared!
* Jaki pa gre miškolinova zvezdica in pol za supersharp odvedeno omaaaaako, malodane tako ostro kot oktogenerični um njene prvotne avtorice, gospe Mire Pastar z Moše Pijade 67A, Maribor.
!! še dogovor za naprej: Dobimo se v petek 9:30 sharp še zadnjič na šoli, za prihodnji teden pa bomo v KinoŠiška vsako jutro tor-sre-čet zbrani (in morebitna kavica že popita) ob 9:30, zaključevali bomo skupaj 18:30 ali kasneje; za kosilo bo ena uroinpol kolektivna pavza vmes, sicer smo tam ves čas "na broju", saj dela bo tudi za idle hands dovolj!
(tole priznam da sem iz vsu-moodle kopipejstblognil čisto zavoljo nagajivo konstruktivnega izziva Len, da pač ne bo preveč samozadostno blestela -- even if thes is quite a feeble go at it! aja, in tudi zaradi svoje badbloggerske vesti..)
LPpETER

Komentarji

Super se tole poklopi! Hvala za tale zapis. V kratkem sledijo še video/foto utrinki.