GlejTe! čez Robleke sodobnih (para)umetniških praks

No prav. Na tale sivomoder ponedeljkov opoldan (pa saj to vreme že več ni to in v isto /enako?/ reko ne stopiš dvakrat /še posebej če je mrzla!/) bom doprinesel k neizbežni blogerski shizofrenosti ePlatforme ki jo (pod)pišem vsaj (še) kot (para)oseba, (post)mentor, (kvazi)ustvarjalec, (orto)mislec, (hiper)delovalec, (sub)konceptualizator..
..namreč, k stvari: zelo me navdušuje koncept "GlejTe" (delovno ime) ki smo ga skupaj

z Markom, Len, Berny in Alešem ter Rene porodili v precej burnem možganskem viharju prejšnjega (prav tako sivomoderga opoldanskega) petka. Gre pravzaprav za študijsko aktivnost znotraj SUP II. (sodobnih umetniških praks v 2. letniku), ki pa hodi prav po Roblekih (kjer Murke še ne cVeto..) padagoško vzdržnega in kurikularno opravičljivega. A ravno zato obeta: skupina (skupnost?) študentov "predmeta" v mešanih (različno samo-vodenih) skupinah v enem sklopu ustvarja tako "resnične" kot "fake/mock" dokumentar(istič)ne videozapise,  v drugem sklopu spet "mock" in seveda še "real" žurnalistične prispevke (Pythonovci & NadRealisti se obračajo v gRob/l/eku, da o Ars360 ali 8.Dnevu sploh ne govorimo!) za online oddajo (jasno, na naši GlejTV podstrani ePlatforme!). Saj res, tretji sklop je pa linija portfeljskih samo predstavitev, v katerih študentje drug o drugem snemajo superkratke predstavitvene videe (kaj lahko o tebi posnamem v 2 minutah!?)... In to še ni vse -- če komentirate ta zapis v roku ene ure dobite za darilo še skrb za CGP celega projekta! Z Rene samo še "pokuhava" koncept po plati kreditnih točk (2 KT bosta za vse, dodatna 2 pa najbrž samo za vodje/koordinatorje skupin/sklopov)  in podobnih formalij, potem pa gre vse -- na moodle, saj večina narativne kreative (sinopsis>scenarij>>) poteka online! Se že veselim (tudi brejnstormingov f2f, morda že nocoj na sloVes/t/nosti.. hehe, prinesite vohunske kamere)..

Komentarji

Kreditne točke določene, gremo na moodle in v akcijo!

pardon: U stvarjati :)))

Odlično! To bo gotovo izdaten material za "videoskeniranje"; je pa vprašanje ali se boš odločila ostvarjati v smeri "real-.doku", ali vendarle raje "mock" -- morda celo "fake"!?

pardon: S kamero :))

Jaz sem vohunila z kamero! :)