Glej-čuj-čuti kako miga(m)

Včeraj smo imeli eno od delavnic na poti do »vsešolskega« dogodka v Kino Šiška 22.3.2011, prvi delavniški sklop je v torek otvoril Luka Dekleva z (VJ)videom, kmalu ga nadaljuje še Primož Oberžan s (samosvojim) zvokom... Dan potem odgovarjam, kaj imata skupnega, in zakaj naj bosta združena v eni delavnici -- tradicionalno afriško bobnanje in računalniški video zajem gibanja:

plesalka vidi in čuti in, saj res, sliši udarec roke ob boben neposredno – vsakič se lepo ujemata, ujameva (vsaj vse dokler ne odplavava v višja plesno-glasbena stanja zavesti). Na računalniku, preko miške in kamere, pa lahko to ujemanje razdruživa (v prav-takem višjem redu), drugače in na novo lahko preveževa zvok in sliko, gib (roke) in sunek (boka). In rojevajo se (venomer) nova stanja zavesti, prostor (spet) postaja magičen, telo (p)ostaja njegov mag..

 

..o glej, ravno mejlala Valerija iz Kaliforije (pogrešali smo našo ŠtudentskoŠefico, ki ji le za las ni uspelo priti na delavnico via Skype, damn lo-tech America.. upajmo da nam danes popoldan via taisti Skype uspe na Informativi za okroglo mizo kramljati s SvežoDiplomantko Polono, live&direct iz Brazilije). Valerija obljublja, da bo pisala o svojem »super super super super« potovanju. Po še dveh dodatnih superjih v njenem sicer superkratkem mejlu -- me prav zanima, kaj bo posuperblogala danes… o glej, je že gor -- pa naj še kdo reče da splet ne reducira tako časa kot prostora…