Blogul Bucurestilur

Prva današnja naloga je bila, da si zrihtava romunsko SIM kartico, da bo kontakt med nama in organizatorji olajšan. Ko sva to opravili, sva se napotili malo v šetnjo po najinem Balcescu boulevardu. Naleteli sva na res fajn knjigarno, nameščeno v neki ogromni prenovljeni stari hiši, notranjost je bila fantastična, kot nek starinski dvorec (fotke sledijo), 3 nadstropja z vsemi možnimi knjigami in kul stvarmi, ampak ker je bilo vse tako supertastično, se nisva mogli odločiti za nič drugega razen za zemljevid Bukarešte. Tako sva izvedeli, da je najino stanovanje res v centru mesta. Malo sva še zakrožili do prvega večjega rondoja in do Akademia Romana, kjer naju pa varnostnik ni pustil dalje in sva šle nazaj do Piata Revolutiei, proti stanovanju. Sledi kosilo in čakanje na 16.uro, ko se spet slišiva z organizatorko. 

...

Dobili sva se z organizatorko, ki nama je razložila namen projekta - urbane intervencije, grafiti z namenom poživiti sive mestne soseske, prikaz vsakdanjih mestnih situacij in problematik. Pri projektu sodelujejo umetniki, prostovoljci in otroci iz bližnjih blokov. Nato smo se odpeljali na prizorišče dogajanja - blokovsko naselje v južnem delu mesta, ki je občutno manj fancy kot najin predel. Končno sva videle potepuške pse, o katerih je bilo prej veliko govora, poleg tega smo bili na delovnem mestu v policijskem varstvu, ne ravno zato, ker bi nam pretila nevarnost, ampak "za vsak slučaj". Skupaj z ostalimi sodelujoči smo se lotili barvanja zidnih poslikav v bližini šole. Motivi in skice za grafite so že predhodno dorečeni, tako da je bilo najinega kreativnega vložka bolj malo, so pa Nini vseeno zaupali skico za nov grafit z motivom potepuških psov. Rečeno nama je bilo, da se lahko tudi sami domisliva kakšnega manjšega projekta, ki naj pa bo v kontekstu z že narejenim.

Komaj smo se dobro lotili dela, že je začelo blazno pihati in vse je kazalo, da se bo ravnokar vsula strašanska nevihta (kar se potem ni zgodilo, ampak ne bi bilo niti tako slabo, glede na neznosno vročino čez dan), zato smo nahitro popokali stvari. Nazaj domov sta naju peljali prijazni prostovoljki Alexandra in njena prijateljica (žal sva ime pozabili) in bili sva deležni še nočne panoramske vožnje po mestu. Aleksandra se je ponudila, da nama jutri razkaže likovno akademijo, v soboto pa smo se zmenili za izlet do morja (Yay!).

 

Ninea Bricescu & Hanul Kovačescu

 


http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_024.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_025.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_030.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_41.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_043.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_044.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_045.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_48.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_049a.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_050.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_054.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_055.JPG
http://vsu.ung.si/sites/default/files/Romunija_061.JPG

oznake:

Komentarji

Ninea in Hanul, še naprej bodita tako blogozgovorni! Nas seveda zanima vsak zanimiv korak. In hočemo fooootke!!! (al pa nadaljevanje nininega stripa :)

Pozdrave v Drakuljevo deželo!