SPLETNO PLEME

JAKA ŽELEZNIKAR QUOTE FEST II ali »EN SISTEM JE FAJN MET«

Tekst: Len Černe

Foto: Len Černe

 

Tema današnjega sestanka je bil interface oz. gumbi in vsebine na naši vŠUM spletni strani.

 

 

Čakalo nas je dosti dela, vendar je bil Železnikar optimističen: Če v 1 uri vsaj 1 stvar predelamo bomo prišli skozi v 3-eh urah.

 

 

 

Se pravi smo se večinoma vrteli in analizirali ali je bolje imeti fotke in video skupaj pod kategorijo MEDIA ali posebej pod geslom GALLERY?

 

Kako organizirati arhive- ali je smiselno uporabit lansko edicijo všUM-a za predstavitev na spletni strani (všUM_2011, Kibla, Researchers night)?

 

Kako preklapljati med live stream posnetki in blogom ter na kateri strani naj se nahaja naš twitter feed.

 

Med pretresanjem vseh možnih opcij, je mojster Železnikar zenovsko opozoril na potrebo po koledarju (ki bi lahko služil kot napovednik in kot arhiv), brskalniku na sami strani in Google mapi.

 

V besedah Jake Železnikarja zakaj potrebujemo google map in ABOUT s kratkim opisom vŠUM eventa: Zdej mormo gledat iz stališča nekoga k nima pojma.

 

Speaking of which: smo se dotaknili opcije, da bi bili vsaj določeni osnovni podatki v angleščini za morebitne tuje obiskovalce in kako bi ta gumb poimenovali.

Mark je predlagal geslo INTERNATIONAL.

Železnikarjeva replika: To je z naše strani international- Kitajcem se to zdi čist mim. Takoj ko imaš več jezikov se stvari zakomplicirajo v 3 krasne.

 

Železnikar o prioritetah pri nastavljanju site-a: Zdej tle že mešamo japke pa hruške. Kjere so une stvari k jih moramo res izpostavit? Osnovna struktura. Vzamimo si nek štof k ga bomo meli, k rata pol navigacija. Dobra praksa da dejansk ločiš vsebino, strukturo, interface- jih je lažje update-at.

Marljivi Klavdij je zavzel položaj častnega risarja in je med brainstormingom pridno skiciral krokije spletne postavitve- ki se je tekom mitinga spreminjala kot stop motion animacija.

 

 

Železnikarjev komentar na Klavdijeve risarske intervencije: Pristop »piši briši« se mi zdi dokaj v redu.

Za konec, da se ne bi imeli preveč fajn, smo dobili še domačo nalogo: in sicer razmislek katero besedo uporabiti, pod katero bi lahko zaobjeli kategorijo Avdio/Video/Arhiv?

Komentarji

Ej hvala. Mislim da je ta rešitev super!
...
Hah, jaz sem pa komentirala tvoj blog, preden sem videla tvoj komentar- telepatija ;)
...
Uživaj!

Živjo, samo predlog za Avdio/Video/Arhiv, začetnice AVA, mislim da bi večina pomislila na Avdio/Video/Arhiv.