PART XXXXI H A L A S/ P R E G L E D A N I H

202) WATER FOR ELEPHANTS:

Ta film sem pričakovala z mešanimi občutki. Vzrok za čustveno vpletenost ni bil Rob Pattinson, niti Reese… še celo Christopher Waltz ne (ki mi je še vedno intriganten, čeprav je že zdrsnil v šablono očarljivega psihopata)- moja ljubezen velja režiserju Lawrence-u, ki me (do zdaj) ni še nikoli razočaral.

Constantine in I am Legend, sta ena tistih filmov, ki sem ju pogledala 2x v istem dnevu back to back, ker sta preprosto popoln popcorn entertainment.

Kaj naj rečem… Water for Elephants je ena tistih zgodb, ki nekaterim predstavlja epitom usodne romance in bodo nanjo prisegali celo življenje… drugim pa zgolj pravoverno žanrsko vajo izbirčnega movie makerja. Film je dokaj gledljiv, edino ne morem osmislit uvodnega spoiler-ja- zaradi česar dramatični vložki delujejo jalovo…

203) X MEN: FIRST CLASS:

Slišite ta zvok?

Tako zveni, ko si brusim kremplje in konico jezika. Uradno izjavljam: franšiza X Men je najslabša od vseh blockbusterskih franšiz in se je bom poslej izogibala kot hudič cerkve.

Tako zanič film, da je vmes moja sestra zaspala- jaz in brat pa sva vztrajala, samo zato, da sva se prepričala, da ni v tej neokusni godlji niti ene dobre stvari. Nope! X Men 1st Class-u je uspelo nemogoče: prvovrstnim akterjem navkljub (Michael Fassbender, James McAvoy, Kevin Bacon in Matthew Vaughn- na režiserskem stolčku) film ne premore niti všečnih karakterjev, niti nepozabne akcije, niti solidnega scenarija ali vsaj kančka humorja… ničesar, kar bi osmislilo njegov ogled. Overpriced screensaver.