PART XVI H A L A S/ P R E G L E D A N I H

V bistvu se ne hvalim ampak se opravičujem: bila sem zasedena s snemanjem (lastnega) kratkega filma, koncertom Laibachov, tekanjem po Panovcu, Bevkovim trgom, mini dramami, belimi nočmi, prespanimi dnevi in... home made smoothie-ji.
For whom it may concern: dvojna doza po-počitniških recenzij:
...
81) WILD AT HEART: Lynch ostaja Lynch, Cage, Dern in Dafoe mu pri tem vdano asistirajo. Film je tako čuden- da še osladni konec ne preseneti.

82) SPLICE: S sestro sva ga pogledali nekako paralelno in prišli do podobnega zaključka, da je to v resnici »real action« anime. V tem filmu namreč najdemo prav vse anime klišeje: incest na kvadrat, spreminjanje spola, spolni odnosi z (qvazi) živalmi, prevladovanje »močnih« ženskih likov in (seveda) moralno vprašljiv konec.

83) BRINGING OUT THE DEAD: moj najljubši Scorsesejev film. Vse je perfektno... razen Patricie Arquette.

84) CRACKS: Izreden prvenec, ki obravnava žgočo tematiko (qvazi lezbičnih) odnosov na zasebnem koledžu, vendar se izogne banalnosti in neokusnosti. Eleganten.

85) HALF NELSON: Vidi se da je bil film posnet »za đabe«, preveva ga dokumetarističen duh. Liki so realni, človeški. Dinamika zgodbe se suče v spirali avtodestuktivnosti in zaradi tega je končni propad še toliko bolj boleč, ker ga zaznamo kot neizogibnega.

86) TANGLED: Disneyevski puding. Kratkočasno.

87) BOOK OF ELI: ... nimam besed... ja, v negativnem smislu...

88) SCOTT PILGRIM VS THE WORLD: Dinamično, sveže, polno pop referenc. Še en live action anime, ki je v resnici nastal na podlagi ameriškega stripa. Cool stuff.

89) KUNG FU HUSTLE: Še ena risanka za odrasle. Bizaren humor alla Looney Tunes + nasilje alla Happy Tree Friends.

90) DISPEACABLE ME: Tko tko. Za otročad...