PART XIV H A L A S/ P R E G L E D A N I H

71) THE ROCKER: Bruhanje v žepu kot talisman za srečo, nabor balad v slogu ameriškega teenage rock-a, 25 letniki, ki igrajo 17-letnike, dolgočasni gagi iz golote na Youtube-u in izgubljenih modelov, ki se zaljubljajo v mladostne matere samohranilke... če vam zveni zabavno- je to film/wannabe komedija za vas.

72) THE CHASER: Bravo južna Koreja- spet ti je uspelo! Še en odličen primerek azijske kinematografije. Pretresljivo.

73) HOW TO TRAIN YOUR DRAGON: Prva polovica filma je boljša od druge. Škoda. Je bil »love interes« v podobi tečne, miniaturne vikingovke res potreben? Zmaj bi zadostoval.

74) SKY HIGH: Imam mešane občutke glede te komedije, ki premore občasne prebliske čiste poezije a nekako nikdar dokončno ne vzleti. Pohvala gre na račun karizmatičnih ženskih likov in nekaj scenarističnih rešitev, zaradi katerih se film izogne popolni klišejskosti- pri obravnavanju spretno rokovanih (zakamufliranih) tem kot so: pritisk popularnosti med najstniki, pričakovanja staršev, strah pred porazom, diskriminiranje znotraj šolskega prostora in vprašanje osebne identitete. Sveže.

75) GONE IN 6O SECONDS: Če gledate ta film- ostanite pri tem (»lepih stvari« se ne manjka: Angelina Jolie, qvazi sex prizor, Nicolas Cage v usnjeni jakni, serija dragih, športnih avtomobilov, Timothy Olyphant, obvezni policijski pregon in pirotehnične ekstravagance)- ne razmišljajte zraven in mogoče se boste dejansko zabavali.