PART XII: H A L A S/ P R E G L E D A N I H ali Moje poletje v razmerju 9:16

56) THE MAN WHO FELL TO EARTH: One kinky, weird movie iz ’70ih. David Bowie kot humanoidni vesoljec, ki pride na zemljo zaradi vode a ga alkohol in seks odvrneta od vrnitve domov.
Brezkompromisen. Nepozaben. Disturbing.
Film ni primeren za otroke.

57) THE PROPOSITION: Western, kjer so vse vloge zamenjane. Praise Ray Winston in Guy Pearce.
En cent vsakemu, ki ugane konec.

58) THE GHOST RIDER: Film ki je vsaj toliko naiven in poln lukenj kot je zabaven in lahkoten. Specialni efekti so komični in se lepo ulovijo z lasnim vložkom Nica Cagea (I love you Nic!). Eva Mendes in Sam Elliot sta zelo dobrodošla obliža na tej celuloidni rani. Vseeno- I enjoyed it. Moj osebni guilty pleasure film.

59) THE PERFECT GETAWAY: Sem eden tistih bedancev, ki si rad spoil-a filme in za tegale sem že vedela kako se konča (kateri je »morilski par«) a je vseeno dosegel svoj namen. Ura in pol, osvežilnega nepretencioznega poletnega sleeper hit-a z uigrano igralsko ekipo. Simpatično.

60) DIE HARD 4: LIVE FREE OR DIE HARD: Edini prizor iz tega filma, ob katerem sem se zabavala (in ga pogledala 3x zapored)- ni bil akcijski. Pa mam rada adrenalinske blockbusterje... in Bruce Willisa. Vendar ne moreš pričakovati da bo »good ol' Willis« in nekaj eksplozij, opravičilo sto milijonski proračun. Mlačno.