PART X: H A L A S/ P R E G L E D A N I H ali Moje poletje v razmerju 9:16

46) PRINCE OF PERSIA AND THE SANDS OF TIME: Vse odkar si je mlajša sestra nabavila Playstation 2, so v moje življenje vstopili bolj ali manj znani liki iz videoiger. Princ, je tako del mojega skritega vrta naslad, že vse od leta 2005, ko je izšel »The Warrior Within«.
Ko se je začelo špekulirat o blockbusterju na bazi POP-a (kot ga ljubkovalno kličemo fani), sem se avtomatično nasršila.
Zakaj mora Disney vse spremenit v »family entertainment«? Damn you Jerry Bruckhemier!
Film sem »pretočila« samo zaradi mlajšega brata, medtem ko sem sama tehtala, da bi ogled milostno preskočila. Še dobro da nisem...
Film se ne jemlje resno. Princ oz. Dastan (poroči se z mano, Jake!) je več kot simpatičen in če se ne obremenjujete z raznimi detajli (recimo: kako da vedno vsi, povsod,ne glede na lokacijo, kulturo in obdobje; govorijo sodobno angleščino, etc...) vas čakata 2 ure spodobne zabave.
Posebno bi pohvalila konec (povleče malce na Donnya Darka... se ne čudim da je JG sprejel vlogo) in Alfreda Molino (gagi z davki so me vedno spravili v smeh in samomorilsko naravnani noji tudi).
Polnokrvni poletni hitič.

47) PITCH FEVER: Kaj dobimo če zmešamo Jimmy Fallona (v obdobju, ko se je še trudil prodret kot igralec,vmes je, hvala bogu, obupal«) + Drew Barrymore + ljubezensko komedijo + baseball + amerikaniziran angleški humor + film narejen na osnovi romana Nicka Hornbya = dobimo ljubezensko komedijo o baseballu z Drew Barrymore in Jimmy Fallonom.
Občasni komični utrinki so nadpovprečni... tam se kaže žlahtna podlaga. A na žalost ni vredna ene ure in pol (mojega) življenja.
Za ljubitelje Drew Barrymore, Jimmya Fallona, ljubezenskih komedij, baseballa etc...

48) MARMADUKE: Pogledala sem ga in to je to. Film, za katerega zadostuje ena možganska celica.

49) LA LEGENDA DI AL, JOHN E JACK: Italijanski nacionalni vitezi dementnega humorja: Aldo, Giovanni e Giacomo v svoji verziji filma noir. Čeprav so mi njihovi televizijski in gledališki nastopi boljši od njihovih cinefilskih podvigov, me je ta film s svojim koncem, pridobil na svojo stran.
Za deževne dni.

50) THE TWILIGHT SERIES: ECLIPSE: Lahko me kar križate, sem namreč fan »Twilight sage«. Dejansko sem vse 4 knjige prebrala davnega leta 2007, pred razmahom »twilightmanie«.
Prvi film je bil zanimiv, drugačen. Indie.
Drugi film je bil dostojen, zamerim mu le določene svoboščine pri adaptaciji... a ne bomo o tem.
Eclipse: narejen je po moji najljubši knjigi iz serije in glede na režiserja (David Slade; maker kultnega »Hard Candy-a«) so bila moja pričakovanja tik pod stratosfero...
Gora se je tresla- rodila se je miš.
Tako dolgočasen, da se vprašaš zakaj jih sploh še snemajo.
Precenjen Plain Jane.