PART II: H A L A S/ P R E G L E D A N I H ali Moje poletje v razmerju 9:16

DISCLAIMER: Recenzije so "fast food" formata. I took the liberty of being honest. Ocene so bazirane na podlagi lastnega okusa in preferenc.

Nadaljnih 5 recenzij:

6) THE GAME PLAN: Naši distributerji so naslov prevedli kot: «Očka brez načrta«. Nomen est omen. In znamenje ni ugodno.
Obstajajo hujši zmazki, gotovo- a posvarjen človek je (na pol) rešen.
7) NACHO LIBRE: Za ljubitelje Jacka Blacka. In vse ostale ki jim sedejo komedije alla Napoleon Dynamite, Hot Rod, SNL skeči in sploh fene odbitega novovalovskega humorja.
8) 17 AGAIN: Moj osebni guilty pleasure favorit lanskega poletja. Zac Effron kot pomlajena inačica Matthew Perrya. Nadstandardna, topla meditacija na temo izgubljenih priložnosti in družinskih vezi.
Dodaten bonus; geekovske fore in obilica pop referenc.
9) THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON: Rada imam Fincherja. Res.
Po novem spoštujem tudi Brada Pitta. Kot igralca. Ne kot ohlajen sex symbol.
Napram Cate Blanchet sem sicer indiferentna, ampak OK. Može.
In zdaj vprašanje za milijon dolarjev; kako vraga je lahko takšen dream team ustvaril tako brezkrvno dramo, v kateri je edini vrhunec »digitalno pomlajeni« Brad Pitt?
Sure- osnovna premisa je zanimiva. Spremljanje življenja moškega, ki se stara »po nazaj«. Ampak da na takšni bazi posnameš tako duhamoren šmorn je preprosto žalostno.
Film se jemlje veliko preresno, specialni efekti ob drugem ogledu delujejo outdated (yes, yes sir- isto napako sem ponovila dvakrat! Zakaj? Ker v prvo nisem zdržala do konca.) in dolžina sega v nespodobno cono treh(!) ur.
Instantna klasika.
Zakaj?
Ker je brezčasno pretenciozen.
10) HORTON: Če je v starih časih (in s tem cikam na '80, obdobje moje mladosti) prevladovalo mišljenje, da so risanke tretjerazredna oblika zabave, oz. poor man's movies, in kot taki primerni (le) za nezahtevno otročad, se je z razvojem računalniških animacij (thank you Pixar & Co.) močno dvignila kakovost risank in Disneyu odvzela monopol.
Na dvajset huronsko uspešnih hwoodskih filmov, raje izberem eno »crtanko«. On any given day.
Horton je car. Kot risanka in kot glavni lik, za katerega govori (super mega cool) Jim Carey.
Naris je mehak, simpatičen in prepoznaven. Scenarij je zabaven in humor, rešuje osnovni zaplet predvidljivosti. Ustvarjalcem tega dragulja zatorej, podeljujem zlato zvezdico, za doživetje, ki ga z radostjo spremljam vedno znova.
Dajte, poglejte si ga- in osrečite svojega notranjega otroka.