Mojster Železnikar in njegovo pleme za Splet

Kam je šel internet?

Tekst: Len Černe

Fotografije: Len Černe

 

Naj se že vnaprej opravičim, ker sem danes podlegla sebičnosti in sem za nekaj časa; namesto tipkovnice- raje pestovala lasten trebuh, ki me je bolel od krohotanja ob Železnikarjevih domislicah.

Kaj ste zamudili?

Citiranje Matrice o beli in rdeči piluli: "Zakaj smo vzeli modro pilulo? Ker je mela dober PR." Jaka Ž.

 

Kolektivno modrovanje o vzroku ki tiči za premikanjem ure. Mark je ugotavljal da je do tega prišlo v dobi industrializacije, da bi prišparali kurilno olje cestne razsvetljave… vendar tega nihče ni popolnoma kupil.

 

Med enim odklonom in drugim smo še vedno utegnili predebatirat najbolj pereče zadeve, ki se tičejo trenutnega stanja vŠUM spletne strani.

Getting started, Železnikar išče delujoč PC za svoje predavanje

"Lahko kar začnemo ker dvorana očitno ne bo razprodana."

"Kako se to žwaw pržge. Aha, to ma zato da zmede nasprotnike. (in čez nekaj časa) Zdaj se ponovno zaganja, za vsak jedrni procesor enkrat".

 

vŠUM UNDER CONSTRUCTION

Ko smo Železnikarjev PC končno povezali z netom in za silo preprečili ponovno zaganjanje, se je pred nami odprla vŠUM stran v svoji fetalni zasnovi:

"No tko zgleda pa zaledje... uuu kako fancy! (Železnikar ko se je vpisal kot administrator na vŠUM site)

 

"Gremo po vrsti... gremo Domov." (Železnikar o sistematičnosti in temeljitosti)

"Kje in kaj bi blo dobro spremenit v kje in kdaj."

"Angleški prevod: je kul če mal razpakiraš, mal razširiš."

"Ok, nas bom rešil in bom dal nazaj na naš jezik. Afrikaans je taka čudna verzija nizozemščine." (Železnikar po igračkanju z google translations)

 

"Blogom manjkajo datumi, odreže jim naslovni paragraf. Tlele je obviously ... so issues. Je treba dat na »To do« listo in čim prej rešit." (na veliko grozo vaše blogerke, smo ugotovili, da vŠUM site obglavlja njene prispevke)

 

UPORABNE FINTE

"Finte so ful enostavne... če ti rečes Ljubljana, je vsem jasno da je to capital place of Slovenia- če rečes Kino Šiška je vsakemu Ljubljančanu jasno, nekomu iz Škofje Loke pa ne. Če napišeš Kino Šiška, Ljubljana- bo vsakemu jasno. (Železnikar o »uporabnih fintah « PART 1)

"Zlato pravilo k ga ne smeš nikoli prekršit, če nočes da ljudje pridejo in rečejo: Zeh. Mednaslovi, slike, naslov, podnaslovi." (Železnikar o »uporabnih fintah« PART 2, kako se oblikujejo blogi)

"Jaz bi zdej še 1x šel v to smer, v smislu poenostavljat tist kar se da. It po prioritetah kok je nek element pomemben v globalu in če ni si ga pustiš za drug let. Poenostavit življenje... če pa rata pa super." (Železnikar o »uporabnih fintah« PART 3, o prioritetah)

 

UPORABNI BISERI MODROSTI

"Manj narobe je če ni zemljevida kot če je narobe." (Železnikar o vsebinskih popravkih)

"Se mi zdi fajn da je več vsebin kukr če je ful dobro oblikovan in ni neč not. Če je pa oboje je Perfetto." (Železnikar o JING- JANG polarnosti vsebine versus oblika)

"Dobro je spoštovat copyright ker je tko cool in prav." (Železnikar o pravilnem tag-anju video/foto materiala- vsi avtorji modro kimajo)

 

KREATIVNI DIALOGI

DIALOG 1) Primer zabavne izmenjave med Železnikarjem in Markom o izgledu vŠUM strani.

Železnikar: Rahlo sramežljiva navigacija.

Mark: Meni je zlo všeč.

Železnikar: Namig je da bi lahko še kej pogledalo okrog tega.

 

DIALOG 2) O opremah fotografij na strani s caption-i.

Mark: Ta ma vsaj caption-e pod sliko.

Železnikar: Ja ker so caption-i že na sliki.

 

RANDOM NABOR POSREČENIH UTRINKOV

"Zaporedje twittov je mistično." (Mark o orakeljskem nizanju twittow na vŠUM strani)

"Ne, google trdi da vŠUM-a ne najde. Al pa ga Jumla kej pinga okoli." (Železnikar o neuspelem poskusu, da bi google našel vŠUM site)

 

SLAVNE (SKORAJDA) POSLEDNJE BESEDE

"Hitr še kej vprašte preden škripnem."(Železnikarjeva prijazna ponudba v zadnjih 15 minutah našega srečanja, po tem ko si je izdatno obrisal nos)