Kje so turisti, ko jih potrebuješ?

Renejina V/A/D/T Armada

Tekst: Len Černe

Fotografije: Klavdij Juvan

Današnja misija: da povežemo RG mašino, romanco med Ruby in Morganom, performerje, pečenje kokic, bicikl in videe iz serije »Mi in Oni« v koherentno celoto. Z eno besedo: da zakoličimo scenarij.

 

 

Začelo se je obetavno.

Vsi 4-je člani A/V/D/T grupe smo se narisali v roku petih minut, kar pomeni, da smo bili skoraj točni. Vseeno pa brez manjših Murphy-evskih spotik ni šlo. Zaradi vrveža v učilnicah smo bili »kot ptički brez gnezda« in smo po krajšem posvetovanju pristali v chill out coni, kar je (morda) pripomoglo k ekstremno sproščenemu vzdušju, v katerem so ideje kapljale kot nahoden nos.

 

A, niste vedeli da imamo chill out cono?
Yep, we do.

 

Drugi vir frustracij je bilo pomanjkanje fotoaparata, zaradi katerega je intenzivnost brainstorminga prekinjal lov na fotič oz. prežanje na vsak vir humanoidne oblike, ki bi morda premogla malce boljši mobitel.

Po številnih neuspešnih prošnjah, medklicih, pozivih in prikritih izsiljevanjih- sem se javila, da grem in poiščem skupino japonskih turistov.

Ta ideja je sicer padla v vodo, vendar je Klavdijev prihod dvakratno rešil dan (in napravil tale blogerski zapis dosti bolj zanimiv), s tem ko se je narisal s fotoaparatom in potem (prostovoljno prisilno) prevzel še vlogo uradnega fotografa.

 

Ko se je oglasil sprožilec, smo vsi člani na novo zaživeli. Sledil je zanimiv intermezzo, pri katerem smo začeli vsi A/V/D/T-jevci brezsramno pozirat kot skupina pregretih najstnic.

 

Zlato borovnico za angažiranost in dramatičnost pa podeljujem Jaki Žilavcu, ki je še enkrat dokazal svojo showman karizmo.

 

A personal shout out to Jaka!
Car si! V čast in veselje mi je bilo, ko sva trčila s členki.

 

Potencialni tretji problem je bila odsotnost our very own svetovljanke Mice, vendar se je slednja povezala z nami preko Valerijinega mobitela. Izvedeli smo, da je bil tokratni pohod na Portugalsko 50% uspešen, kar pomeni da smo za polovico bližje naši viziji.

Saj vsi poznate ono o kozarcu?
Ali je pol prazen ali pol poln, je odvisno od človeka ki časti pijačo.

All in all: bili smo (po besedah same Alfa samice Rene) izredno produktivni.

Brezsramno se strinjam in mislim, da smo povezali naše Ariadnine niti v krepko kito, ki nas bo potegnila iz Minotavrovega blodnjaka.

Kot je razvidno iz fotk, smo bili do zob oboroženi z deviško belino A4 papirjev in različnimi pisali, ki se je sprva polnila s sistematičnim nizanjem znanega- kasneje po vrtoglavo eksplodirala v mozaik sugestivnih grafov, simbolov, pomenljivih kratic in barvastih rastrov, ki bi jih bil vesel vsak vrtec.

 

V torek bomo A/V/D/T team predstavili povezavo med tragično love story Ruby in Morgana, svetlobo in temo, časovno premico, ki jo poganja peklenska RG mašina, Utopični flow »govorečih glav s Portugalske« in resnobnimi izpovedmi zaslišancev iz kletnega bunkerja.

 

 

Na kratko: našli smo Krizo, stanje v odsotnosti Krize = Utopija, in tisto kar leži vmes in drži Vesolje v stanju perpetualnega ravnovesja. Time for Reflection, ukaz ki nas vsih spremeni v Mislece, po vzoru Purgovih živih slik.

 

Še zadnja zanimivost: we are going international. Današnja seansa je v celoti potekala v angleščini, v spoštovanju do Raquell (ki je dejansko zaslužna za zmagovalni koncept, s katerim smo ustvarili sinapso med Utopijo in Krizo), in tako kanimo tudi ves preostali video material opremiti z angleškimi podnapisi.

Courtesy by yours truly.