3. GENERALNI vŠUM ZBOR- PART II

VPRAŠANJE ZA MILIJON EVROV- DOBILO ODGOVOR?

Tekst: Len Černe

Fotografije: Len Černe

 

Naslov namiguje na vprašanje »Kdo bo gradil Rube Goldberg mašino?, na katerega ne bom še odgovorila… ah, suspenz suspenz!!!

Najprej si bomo pogledali (in prebrali) kakšen je bil doprinos posameznih vŠUM ekip.

Prva na vrsti je bila skupina za Video/Avdio/Dokumentacijo in Telepresenco (hmmm, bi bilo na tej točki pametno uvest kratico AVDT?), ki jo je zastopala (in predstavila) prof. Rene Rusjan. Z rahlo zamudo, smo imeli premiero »Zasliševalnih Seans« (sliši se poredno, morda preveč za šolski blog), v kateri smo vsi študentje odigrali dvojno vlogo izpraševalca/zaslišanca in je potekala na 2.generalnem vŠUM zboru.

 

Valerija Zabret je pri snemanju in montaži tega videa, opravila zgledno delo. Two thumbs up. Dejansko so posnetki izgledali kot kadri iz kakšnega noir filma, kar je vedno kompliment.

 

Sledil je tandem Peter/Peter (prof. Peter Purg in študent I. letnika Peter Mišič), ki sta zastopala skupino za napajanje in performans. Prepričana sem, da mi bo odpuščeno, če priznam, da nisem razumela skoraj nič tistega kar je bilo povedanega na temo napajanja in zato o tem ne morem pisat… eeeee, lahko pa pokažem slikice.

 

 

 

 

Kar pa se performativne grupe tiče, so navdušili z idejo, da bi performerji postali del RG mašine- človeški zobniki, tako rekoč.

 

 

 

 

 

 

Ko je bila na vrsti še zadnja (but not least) etapa: skupina za splet- se je osnovna struktura predavatelj/občinstvo že razsula (kot se rado zgodi, po določenem času druženja brez premorov in kosila) in postala odprto, veselo anarhična. Mislim, da je pri tem imel največ zaslug Oberžanovo urgiranje, da se začne čim prej z gradnjo naše opevane Ruby- ki je še vedno eterična, nesnovna muza- oropana pleha in kolesc.

 

Na kar je prof. Purg obrisal prah z nabora naših interaktivnih predmetov in zapovedal, da do naslednjega mitinga (manj kot teden dni) vsak študent predvidi/izdela svoj funkcionalni 3 step poligon (od točke A do točke B do točke C), serijo stičišč, s katerim bi naposled sestavili Rubyin skelet.

 

Učilnico je napolnil kreativen kaos, ko je zadnjo uro prišlo do impromptu brainstorminga in so tudi najbolj tihi člani, pogumno zakoračili do šolske table, kjer so narisali svoj predlog za sprožitev RG mašine.

 

 

 

 

Kar me pripelje do razkritja vprašanja za milijon evrov. Kdo bo gradil Rube Goldberg mašino?

 

VSI!