Od prijave do vpisa na program Digitalne umetnosti in prakse

Prvi rok za prijave na prvo stopnjo je potekel 3. marca 2017.

Da bi se interesenti in prijavljeni kandidati bolje znašli v procesu od prijave do vpisa (oddaja prijave, mape, razgovori, vpis), smo pripravili rokovnik od prijave do vpisa - v galeriji slik (levo) ter tudi v dokumentu o programu DUP (pdf):

  • Oddaja mape do 18. junija na naslov info.au@ung.si

  • Razgovori bodo potekali med 26. junijem in 7. julijem 2017 (lokacija: v prostorih Akademije umetnosti UNG, via Armando Diaz 5, Gorica, Italija (zemljevid: http://au.ung.si/solamo/kontakt)

Ob vprašanjih glede mape vas vabimo, da ne oklevate z vprašanji v kolikor ste v dvomih. Za kandidate (a tudi za ostale interesente) pa še nekaj pojasnil in povezav (tudi v gornjem dokumentu):

Mapa je sestavljena iz:

  • Portfelj (naj kaže kandidatovo dosedanje delo, njegovo nadarjenost ter stopnjo poznavanja medija/medijev in tehnik. Kandidat ga sestavi po lastnem izboru.)
     
  • Motivacijsko pismo z biografijo (v njem naj kandidat opiše svoje dotedanje dejavnosti tako v izbranem mediju kot tudi izven ter motive, ki jo ali ga vodijo pri izbiri študija in poklicne poti.)
     
  • Mapo naj kandidati v celoti oddajo na elektronskem nosilcu (cd, dvd, USB ključ) - priporočeno (a neobvezno) kot en sam PDF dokument (razen videa, ki naj bo priloga temu dokumentu, vendar označen v pdf-ju) - vključno s podatki o predloženih delih (podatki o avtorju/-ih in delih - leto, tehnika, trajanje v primeru videa itn.). Motivacijsko pismo z biografijo naj kandidati oddajo tudi v natisnjeni obliki. Kandidatom priporočamo, da mapo dodatno pošljejo tudi preko katerega od spletnih ponudnikov prenosa podatkov (npr. dropbox, sendspace, wetransfer ipd.) na e-naslov info.au@ung.si.

Razgovor

Na razgovoru, ki je opravljen v enem dnevu, bomo preverili istovetnost avtorstva predloženih izdelkov, kandidatovo sposobnost dojemanja in izražanja misli ter zrelost za študij.

Opomba: Opravljeni preizkus velja samo za tekoče leto.

Nekaj dokumentov in povezav: