Tina Smrekar

Tina Smrekar

User's picture

Vizualna umetnica Tina Smrekar svoja dela predstavlja v različnih medijih, fotografiji, videu, instalaciji, raziskovalnih projektih kot tudi performansu. Njen zadnji kompleks del je iz različnih vidikov tematiziral pogoje dela in preživetja umetnikov v različnih okoljih. Razstavljala je v Sloveniji in različnih delih Evrope, med njimi Nemčija, Avstrija in Litva. Magistrirala je iz fotografije na Academy of fine Arts Leipzig, Nemčija, diplomirala na Akademiji za likovne umetnosti v Ljubljani, smer indutrijsko oblikovanje. Eno leto se je študijsko izpopolnjevala na University of Art and Design Helsinki, Finska. Prejela je različne štipendije in nagrade, med drugim Museumquartier Wien, DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), KulturKontakt Austria, Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, Bauhaus Dessau ter Vermont Studio Center. Živi in dela v Ljubljani.

Ducat prihodnosti / A Dozen Futures

2011

Dvanajst bližnjih fotografij (avtoričinih) kavnih usedlin, pripravljenih po predpisanem postopku za prerokovanje nudi ducat možnosti interpretacij in ponuja izbiro med prihodnostmi.

Sur*viver

2006-2008

Sur*viver je potujoča raziskovalno-razstavna enota, ki je tematizirala pogoje dela in preživetja umetnikov v različnih okoljih. Deli projekta, ki so z vsako postajo spreminjali svojo pojavnost, so potekali v Vermontu, ZDA, na Dunaju, na Trienalu slovenske sodobne umetnosti – U3 2007 in Galeriji Škuc v Ljubljani ter v Galeriji Miroslav Kraljević v Zagrebu. Na sliki: razprava ob skupinski razstavi K2 Sur*viver v Galeriji Miroslav Kraljević v Zagrebu