Objave z oznako "študentsko delo"

All over the World the feelings of loneliness and alienation are the same. They vary in form and the mentality, but inner experience not. The film follows one woman and one man. We do not know what for relation they have, but they share similar moods, state of mind and they are connected with synchronicities. They could be a couple or lovers or can be that they even don’t know each other.

Pred kratkim sem rešila en test o stresu. Stopnja stresa v mojem življenju? 100%

Haha, okej, nisem vedela, da je tako hudo. Mogoče pa je test pokazal narobe? No, ja, verjetno je nekaj na tem. Stres me rad drži za ovratnik in mi šepeta sladke besede. Velikokrat me premami in mu prisluhnem. Ampak nekako mu vedno uspem pobegniti, še sem živa in - predvsem - zdrava.

Zanima me sestavljanje zgodbe iz dokumentarnih posnetkov, snemanje performansa v insceniranem okolju, razlika med percepcijami končnega izdelka glede na to, kako je posnet in v kaj gledalec verjame, da je res, ter kdaj racionalno ve, da gre za čisto iluzijo, pa ji verjame, kot da je resnična. Vedno se mi zdi pomembna tudi zgodba za platnom (ali okoli njega). Umetniški video ni nujno samovsebujoča enota oziroma v večini primerov ni, zato je pomembno, na kakšen način umetnik pristopa k njemu, na kakšen način ga predstavi in prikaže, kaj pričakuje od občinstva. Včasih je njegov namen potegniti gledalca v iluzijo, drugič ravno opozoriti na to, da to, kar gleda, ni resničnost. V nasprotju z umetniškim videom pa film mora biti samovsebujoč - vse, kar ima pokazati, mora pokazati med prvo in zadnjo sličico - in gledalcu načeloma ne sme dati časa, da se zave, da gleda film - iluzija je glavni adut filmske umetnosti.

Za menoj je še en uspešen dan arhitekturno-likovne delavnice, ki smo jo poimenovali "Projekt št. 2". Kamera pridno teče, fotoaparat se bliska in končna otvoritev se bliža. Vsakodnevno snemanje in montaža sta mi postala že rutina.

Za vsak dan posebej si lahko ogledate "mini video", ki prikazuje ustvarjalno vzdušje in prijetno druženje, ki se te dni odvija v Medvodah. Delavnica bo potekala še nekaj dni in sicer do 8. julija, ko se bo odvilo zaključno druženje z razstavo in piknikom. Vabljeni vsi k sodelovanju in na končno zabavo!

Več info na: http://www.mcmedvode.si/

DAN 1

Short intro about my life.

My first (short) stop motion animation.

Vaja za faks na dana izhodišča. Režija in scenarij: Valerija Zabret Igrajo: Luka Mesec, Sabina Turk Glasba: Nancy Sinatra - Bang bang -------------------------- Exercise for school on given starting points. Directed and written by Valerija Zabret Actors: Luka Mesec, Sabina Turk Music: Nancy Sinatra - Bang bang

Modna revija Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, 6. maj 2010, zaključna dela dijakov 4. letnika Kamera, montaža: Valerija Zabret --------------------------------- Fashion show of Secondary school of design and photography, 6th May 2010, final work of students in 4th (last) grade. Camera, editing: Valerija Zabret

Syndicate content