Objave z oznako "Len Cerne"

106) SHREK IV: Boljši kot trojka- slabši kot dvojka... po mojem skromnem mnenju. Nauk zgodbe: bodimo pozorni na drobni tisk.

107) THE DEPARTED: Priznam da me je kombo: DiCaprio + Damon + Nicholson in Winston tako prevzela, da sem se nehala kujat , ker je Scorsese napravil remake (ali bolje: reinterpretacijo) azijskega trilerja Internal Affairs. Odlična karakterizacija in učinkoviti dialogi. Ena sama pritožba: ženski lik je absolutno nepotreben.

101) HOT FUZZ: Nepredvidljiva- naspidirana poslastica.

102) GET SMART: Presenetljivo gledljiv izdelek z neortodoksnim likom- ki je vsaj toliko cool kolikor je komičen.

103) IRON MAN 2: Ni zgodbe. Ni poante. Ni filinga.

96) I LOVE YOU PHILLIP MORRIS: Tekoč in kompakten izdelek- ki se šlepa na Jim Carry-evo karizmo.

97) JONAH HEX: Ni. Vredno. Besed.

98) DRAGONBALL EVOLUTION: Film nad katerim so obupali vsi- še preden so ga posneli.

99) DRAG ME TO HELL: Zabavna grozljivka z obilico gnusnih domislic.

100) ANCHORMAN: THE LEGEND OF RON BURGUNDY: Razvlečen vic o tem kaj se zgodi, ko se zaljubita egocentrični showman in emancipirana ženska.

Nov petek- nov komad ogledanih filmov...
...
91) THE CRAZIES: Napeta grozljivka s še bolj grozljivim koncem. Častna omemba gre celotnemu igralskemu ansamblu.

92) THE WARRIORS WAY: Baje da je ta film posnel profesor filma, ki uči na eni bolj prestižnih ameriških akademij za kinematografijo. Kako že gre tisti znani angleški pregovor: He who can, does; he who cannot...

93) A CHRISTMAS CAROL: Zelo, zelo, zelo draga 3D slikanica. Domiselno a brez duše...

V bistvu se ne hvalim ampak se opravičujem: bila sem zasedena s snemanjem (lastnega) kratkega filma, koncertom Laibachov, tekanjem po Panovcu, Bevkovim trgom, mini dramami, belimi nočmi, prespanimi dnevi in... home made smoothie-ji.
For whom it may concern: dvojna doza po-počitniških recenzij:
...
81) WILD AT HEART: Lynch ostaja Lynch, Cage, Dern in Dafoe mu pri tem vdano asistirajo. Film je tako čuden- da še osladni konec ne preseneti.

Gre za osebni nabor materijala in pregleda dogajanja v treh tednih delavnic za potrebe VŠUM 2011 multimedijsko instalacijskega performansa v Kinu Šiška. Dokumentacija zaobjema: prvotne koncepte, brainstorming-e, delovne skupine in mentorje, seznam asociacij, seznam tehnične opreme, naročila in individualne zadolžitve, insiderski pogled v bobnarsko skupino, komentar zapletov in razpletov oz. seciranje rizika, približno finančno oceno projekta, navedek delovnih ur, dnevov in kolektiva, time line in končno, sklepno besedo.

76) OČA: Ganljiv in poetičen prikaz odnosa med očetom in sinom. Režiserju se je posrečilo ulovit esenco melanholije, ki nastane po razpadu družine. Film je ostal z menoj še veliko, veliko časa.

77) CITIZEN KAIN: Vsaka čast Orsonu Wells-u. Odlično.

78) SYMPATHY FOR MRS VENGEANCE: Film ki ni za vsakogar. Maščevanje po žensko.

79) SOCIAL NETWORK: Drama o nastanku Facebooka, kjer je glavni igralec; dialog. Častna omemba: Andrew Garfield.

80) LARS AND THE REAL GIRL: Film, ki mu lahko očitam samo eno stvar: predvidljivost

71) THE ROCKER: Bruhanje v žepu kot talisman za srečo, nabor balad v slogu ameriškega teenage rock-a, 25 letniki, ki igrajo 17-letnike, dolgočasni gagi iz golote na Youtube-u in izgubljenih modelov, ki se zaljubljajo v mladostne matere samohranilke... če vam zveni zabavno- je to film/wannabe komedija za vas.

72) THE CHASER: Bravo južna Koreja- spet ti je uspelo! Še en odličen primerek azijske kinematografije. Pretresljivo.

Izjemoma... 10 recenzij naenkrat, ker je zaradi iskanja novega flat-a zmanjkalo časa za tedenski update:

61) TOY STORY 3: Nisem se ravno zjokala... a sem bila blizu. Nekajkrat. Brezplačno, doživljensko naročnino na jogurt, dobi tisti animator, ki si je izmislil gag z »španskim modusom Buzz-a Lightyear-a«. Klasika.

62) LOVEC NA OBLAKE: Ambiciozno.

63) BANGKOK DANGEROUS: Američani imajo izraz, ki se zdi kot ulit za povzetek tega filma: »It's a no no.« Brez Nicholasa Cage ali z njim... sorry Nic.

64) CIRCUS FANTASTICUS: Domiselno. Univerzalno. Prisrčno. Pisano. Brez Besed.

56) THE MAN WHO FELL TO EARTH: One kinky, weird movie iz ’70ih. David Bowie kot humanoidni vesoljec, ki pride na zemljo zaradi vode a ga alkohol in seks odvrneta od vrnitve domov.
Brezkompromisen. Nepozaben. Disturbing.
Film ni primeren za otroke.

57) THE PROPOSITION: Western, kjer so vse vloge zamenjane. Praise Ray Winston in Guy Pearce.
En cent vsakemu, ki ugane konec.

Syndicate content