Objave z oznako "galerija"

Jaz mu pravim slon. Delavnica z Jasno Hribernik: dokumentacija razstave oziroma izbranega umetniškega dela v Mestni galeriji, Ljubljana. Izbrala sem si delo Mirka Bratuša.
/
I call him elephant. Workshop with Jasna Hribernik: documentation of exhibition or one artistic work in Mestna galerija, Ljubljana. I chose a work of Mirko Bratuša.

Projektni prostor otvarja ameriški umetnik Trevor Paglen z zelo prodorno razstavo štirih projektov iz svojega obsežnega umetniškega raziskovanja pokrajin in pojavov, ki so skriti pred pogledom publike in delujejo v okviru heterogenih interesov državnega aparata.

Prvo čitalnico sem postavila leta 1997 ob svoji razstavi Včeraj naprimer v Mali galeriji Moderne galerije. Takrat je bila čitalnica le dodatek, ki sem ga locirala v zgornji, skriti del Male galerije, kjer se običajno 'skriva' čuvaj razstave. Prvič sem ob izboru katalogov iz knjižnice in nekaterim tekstom, ki so mi bili takrat pomembni, obiskovalcu ponudila čaj in piškote, da bi se res počutil povabljenega in si vzel čas za listanje in prebiranje.

 

Syndicate content