Objave z oznako "Zagreb"

Vabljeni na otvoritev samostojne razstave magistrske študentke Visoke šole za umetnost Valerie Wolf Gang (aka Valerija Zabret) v Galerijo Inkubator v Zagrebu, kjer se bo javnosti predstavila z novo video instalacijo "La vue à travers la fenêtre" (slo: Pogled skozi okno), ki je nastala v Parizu.
 

_osma izdaja video vortexa je bila fizično preblizu -- zagreb pač ni tako daleč kot lanska yogyakarta. in naša visoka šola za umetnost univerze v novi gorici je bila že prezrela za v vv vrtoglavi vrtinec, nenazadnje smo lani sodelovali na komiški "video vortex summer school" in ob vsem vimeo-rompompomu, ki ga zganjamo -- ja, bil je skrajni čas, da postanemo članica mreže..

Sanjam, da sem v Ljubljani in gledam čez okno. Zunaj pada dež in megla je kamorkoli se ozrem. Nekdo pozvoni. Odprem vrata, vendar zunaj ni nikogar. Zaprem in se zazrem nazaj skozi okno. Spet nekdo pozvoni. Še enkrat odprem a tudi tokrat ni nikogar. Počasi se začnem zavedati, da sanjam in ugotovim, da mi zvoni telefon. Še z zaprtimi očmi sežem z roko v smer od koder prihaja zvok. Slepo tipam po robu postelje a brez uspeha. Telefon še vedno zvoni. Končno pogledam in vidim, da je na okenski polici. Ugasnem ga. Še sem na Molatu.

Syndicate content