Objave z oznako "razpis"

Galerija Media Nox, ki deluje v okviru Mladinskega kulturnega centra Maribor, objavlja razpis za razstavne termine v letu 2016.

ROK ODDAJE JE PODALJŠAN DO 1.10.2014! Konzorcij mednarodnega projekta Heritaste - Poti okusov in doživetij razpisuje fotografski natečaj z naslovom ''Poti okusov in doživetij''. Projekt je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Temi natečaja s katerima lahko sodelujete sta dve in sicer se prva nanaša na pridelavo vina, druga tema pa na hrano in vino samo. Na natečaju prav tako lahko kandidirate z arhivskimi posnetki v okviru teh dveh tem. Od vseh fotografskih del, ki bodo prišla v ožji izbor, se bodo tri fotografska dela potegovala za prvo, drugo in tretje mesto. Vse fotografije izbrane na natečaju bodo razstavljene v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi s slavnostno otvoritvijo v Tednu Univerze v Novi Gorici.

 

ODPRTI KLIC FOLIO 2013/2014

Kulturno izobraževalno društvo KIBLA vabi pisce, kuratorje, teoretike,
izvajalce umetniških programov, umetnike, kritike in druge k sodelovanju
in objavi prispevkov v magazinu Folio, ki poskuša predvsem pokrivati
teorijo in prakso s področja umetnosti: interdisciplinarne,
likovne/vizualne, avdio-vizualne, filmske, spletne, glasbene, zvočne,
uprizoritvene ter umetnosti specifičnih mejnih področij v sodobnem, kot
tudi v historičnem in futurističnem evropskem in globalnem kontekstu.

Ker je Folio platforma, ki omogoča objavo vizualnega materiala/fotografij

the second edition of AniDox:Lab and a call for participants.

 

www.anidox.com

Kulturno-izobraževalno društvo PiNA je v sklopu projekta EU SI TI, ki poteka v okviru partnerstva med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom pri komuniciranju evropskih vsebin, razpisalo javni natečaj za izdelavo logotipa, slogana in videa, namenjen mladim med 15. in 25. letom starosti. Išče se idejna rešitev, ki bo prispevala k dvigu volilne udeležbe mladih na volitvah v Evropski parlament maja 2014.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2014, osrednjo neodvisno nagrado za  mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 35. leta.

 

Vljudno vabimo umetnike, institucije, organizacije, skupine idr., da se prijavijo oz., da prijavijo sodobne umetnice in umetnike, ki delujejo na področju vizualne umetnosti v mediju risbe, slikarstva, kiparstva, videa, novih medijev, performansa.

 

VABILO K SODELOVANJU/ BIO 50

 

Vabljeni na še zadnji dogodek in druženje ob Videozidu letos. V četrtek, 19. decembra ob 20. uri bo na ogled prirejena verzija pravkar nagrajenega filma Coffee avtorice Urške Djukič (2. mesto na Festivalu neodvisnega filma). Direction - Free Dunje Danial je na ogled do 18. decembra.

Syndicate content