Natečaj za kratke video prispevke RAZISKOVALCI – OBIČAJNI LJUDJE (Z NEOBIČAJNIMI POKLICI)

Zmagovalna video dela! Prepričalo je Plesišče črk Aleša Bajca in Loredane Zege


-----Besedilo natečaja-----
Rok
za oddajo del je podaljšan: sreda, 21. 9. 2011 ob 24.00

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici v okviru projekta Noč raziskovalcev 2011 razpisuje javni natečaj za kratke video prispevke na temo Raziskovalciobičajni ljudje (z neobičajnimi poklici). (Po)išči odgovore na vprašanja kaj pomenita raziskovanje in znanost za življenje človeka, kakšen človek je raziskovalec, kaj nam pomeni znanstveno raziskovanje ipd. Video prispevki dolžine od 30 sekund do 5 minut so lahko:

- Intervju ali dokumentarni prispevek
Ne le o raziskovalcih, njihovem delu in vsakdanu, temveč tudi mnenja/pogledi kogarkoli drugega na raziskovanje ali znanost; poglejmo skozi oči babice, bratca, učiteljice, duhovnika, umetnice, mehanika…

- Prosta oblika, ki je lahko glasbeni videospot, videoblog, (fleš) animacija, umetniško video delo, eksperimentalni film, skratka karkoli…

KAJ JE NOČ RAZISKOVALCEV?

Noč raziskovalcev je vseevropski dogodek, ki se odvija zadnji septembrski petek v številnih evropskih mestih istočasno. S to pobudo želi Evropska komisija v splošni javnosti razširiti pozitivno sliko o raziskovalcih in pokazati, kaj vse je omogočeno mladim, ki se za odločijo za tak poklic, dogodek pa ponuja možnost vpogleda v raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, sodelovanja v eksperimentih, možnost uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom znanstvenikov in še marsikaj drugega. Več o dogodku Noč raziskovalcev.

NAGRADE

Žirija bo izbrala 10 del, ki bo svečano prikazanih 23. septembra v Novi Gorici na dogodku Noč raziskovalcev 2011, objavljena pa bodo tudi na ePlatformi //vsu.ung.si. Najboljši dve deli bosta tudi nagrajeni. Prva nagrada - sodelovanje na mednarodni študijski delavnici kratkega filma Hidden Live(r)s of Venice med 20.11. in 3.12.2011 v Benetkah pod vodstvom priznanega režiserja Rajka Grlića, kjer bo nagrajenec v mednarodni skupini mentorjev in študentov sodeloval pri snemanju kratkih dokumentarcev. Več o projektu HiLoVv. Prva nagrada krije stroške udeležbe na delavnici, nastanitve, prevoza ter prehrane. Druga nagrada - sodelovanje v katerikoli delavnici po izboru nagrajenca, ki jo prireja Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici med septembrom 2011 in junijem 2012 (animacija, novi mediji, videofilm, fotografija...). Udeležbo bo nagrajenec uskladil s šolo. Druga nagrada krije stroške udeležbe na delavnici, kar ne vključuje morebitne nastanitve, prevoza ter prehrane ali drugih stroškov.

ODDAJA DEL IN PRAVILA NATEČAJA

En avtor lahko prijavi več del. Dela naj avtorji v visoki ločljivosti (720p/HD) naložijo (priporočamo z geslom) na Vimeo ali YouTube z možnostjo pretoka za namen shranjevanja, povezavo (link) do dela pa naj vključno z geslom ter svojimi podatki in kontakti (ime in priimek, e-naslov, telefon, datum rojstva) pošljejo na e-naslov vsu3@ung.si z obvezno navedbo zadeve: “PRIJAVA NA NATEČAJ RoL”.

Alternativno lahko avtorji dela oddajo tudi na DVD-ju vključno s podatki (gl.zgoraj) na naslov: Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici, Dunajska 56, 1000 Ljubljana, s pripisom “PRIJAVA NA NATEČAJ RoL”.

Podrobna pravila in pogoji natečaja RoL

Rok za oddajo del: 21. 9. 2011 ob 24.00
Kontakt: vsu3@ung.si