Novičnik 12 ||| Letna razstava | Informativni dnevi in vpis v 2. stopnjo | ADRIART mobilnosti | Cvetober

Novičnik št. 12, Visoka šola za umetnost,<br />
                  Univerza v Novi Gorici
 
Letna razstava študijske produkcije // Več
Informativni dnevi in vpis v magistrski program // Več
Interdisciplinarna mednarodna sodelovanja (Benetke, Ljubljana, Gradec, Reka, Komiža) // Več
Gostovanja in projekti // Več
Izvenštudijski cvetober // Več

 

Prijavni rok za magistrski program Medijske umetnosti in prakse!

Letna razstava študijske produkcije

V četrtek, 30. maja, Vas med 18. in 21. uro vabimo na osrednji javni dogodek šole. Na letni razstavi študijske produkcije si boste lahko ogledali nove animirane in (video)filme, fotografije, vaje, predstavitve delavnic in projektov iz programov obeh stopenj, tako že utečenega Digitalne umetnosti in prakse kot tudi prvega letnika pilotske generacije magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse (več info spodaj).
Nekatere dele razstave si bo moč ogledati tudi v prvem tednu junija vsak dan med 10. in 15. uro.


// Nazaj na kazalo


Utrinek iz semestrske razstave
Študentje že izbirajo in postavljajo dela za razstavo
 

Informativna dneva, vpis v magistrski program

Vabimo vas na informativna dneva za programe Visoke šole za umetnost:

Od 1. junija je odprt prijavni rok za vpis v magistrski program z nosilnimi moduli film, animacija, novi mediji, sodobne umetniške prakse, scenografija, fotografija. Oddaja mape do 20. avgusta. Oddaja mape za program 1. stopnje je do 28. junija. >> Več o prijavi

// Nazaj na kazalo


Dnevi animacije na šoli
Magistrski študentje predstavljajo svojo "Pot razvoja" - mednarodni mentorji na telekonferenci

 

Interdisciplinarna mednarodna sodelovanja (Benetke, Ljubljana, Gradec, Reka, Komiža) 

Magistrski program Medijske umetnosti in prakse, katerega razvoj poteka v okviru projekta ADRIART, uspešno zaključuje prvo pilotno leto. Dveletni program z močnim fokusom na mednarodni izkušnji (predvsem preko krajših mobilnosti) ponuja raznolike strokovne in akademske izkušnje ter priložnosti mreženja v akreditiranih partnerskih institucijah v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. 

Letošnje študijsko leto je tako bilo (ali še bo) obogateno z mednarodnimi delavnicami s področij kratkega dokumentarnega filma (Skrita življenja beneških rokodelcev); trirazsežnostnega modeliranja in tiskanja (LOGOS@RogLab); strategij interaktivne umetnosti v javnem prostoru (Responsive Art in the Public Realm BIX PERFORM) v Gradcu, kjer so za zaključek študentje predstavili dela na ogromni fasadi BIX graškega Kunsthausa; v juniju se poda nekaj študentov in mentorjev na Reko (Site-specific Rijeka itinerant workshop); za uvod v naslednje študijsko leto septembra načrtujemo otoške avanture (Mapping Komiža Narratives).

// Nazaj na kazalo


Z izvedbo projektov na fasadi BIX so študentje zaključili delavnico na Tehnični univerzi Gradec

Dokumentarne filme v in o Benetkah bomo novembra 2013 s priznanim režiserjem Rajkom Grlićem ustvarjali že tretjič > HiLoVv

Gostovanja in projekti

Visoka šola za umetnost nadaljuje s tradicijo gostujočih umetnikov in strokovnjakov, letošnje študijsko leto smo intenzivno sodelovali tudi z univerzitetnim Kariernim centrom - organizirali smo dan animacije v Ljubljani, s študijskim obiskom Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT v Vitanjah smo začeli sodelovanje med KSEVT-om in celotno univerzo, gostili smo več domačih in mednarodnih gostov, med njimi režiserja Želimirja Žilnika, arhitektko Metko Pretnar diplomanta Miha Šubica s svojo produkcijsko skupino Film Factory, vizualnega filozofa (in nekdanjega študenta predhodnice VŠU Famul Stuarta) Metoda Blejca, že omenjenega Rajka Grlića ter iz graške univerze mojstra algoritmike Richarda Danka.

// Nazaj na kazalo

 


Študijski obisk KSEVT Vitanje: Sputnik 1 na razstavi o Hermanu Potočniku Noordungu

Režiser Kolja Saksida je s sodelavci študentom razkazal kako poteka snemanje njegovega novega animiranega filma.
 

Izvenštudijski cvetober

Absolventka Valerija Zabret je med nominiranci za letošnjo nagrado ESSL ART AWARD, ki je osrednja nagrada, posvečena odkrivanju in podpiranju študentov umetnosti iz srednje Evrope. Eden glavnih ciljev nagrade je ponuditi širok in večplasten vpogled v mlado umetniško sceno srednje in jugovzhodne Evrope. Nagrada se od leta 2005 podeljuje vsaki dve leti. Študentje Visoke šole za umetnost UNG in njene predhodnice Famul Stuart se že od ustanovitve nagrade l. 2005 uvrščajo med nominirance, leta 2009 pa tudi med zmagovalce (absolvent Famul Stuarta Matej Sitar).

Diplomant Visoke šole za umetnost Miha Šubic je v World of Shorts, spremljevalni reviji kratkih filmov Berlinala, februarja predstavil zasnovo svojega naslednjega filma.

Lavoslava Benčić, študentka prvega letnika magistrskega programa, bo svoj projekt La danza de le muerte predstavila v Mexico City na Escuela de Diseño del INBA.

// Nazaj na kazalo
 Novičnik št. 12, maj 2013

Fotografije: Daniela Brasil, Urška Djukić, Urša B. Potokar, avtorji, arhiv všu;

zgoraj - študijski obisk Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT v Vitanjah.

Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici
//vsu.ung.si | ung.si

Lokacija: Palača Alvarez, Via Diaz 5, Gorica, Italija

Poštni naslov: Vipavska 13, SI-5000 Nova Gorica
T: +386 51 336 770, +39 333 499 3533
 

Za morebitno podvajanje se opravičujemo. Če obvestil ne želite več prejemati, nam to prosim sporočite.

VŠU na FacebookuRSS kanali //vsu.ung.si@solamoskupnost

With the support of the Lifelong Learning, Erasmus, Programme of the European Union.

adriart.net