[Delavnica] Strojnica - tolkalske delavnice v Ljubljani in v Kranju

STROJNICA
Tolkalska delavnica kolektiva The Stroj

Oktobra se v Kinu Šiška v Ljubljani ter v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju ponovno pričenjajo tolkalske delavnice kolektiva The Stroj. Delavnice bodo potekale na začetnem in nadaljevalnem nivoju, novi in bivši udeleženci pa se bodo seznanili in poglobili svoje znanje izdelave tolkal iz odpadnih materialov, orodij in vsakdanjih predmetov ter združili svoj ustvarjalni potencial v udarnem kolektivnem glasbenenem pristopu na izvirnih inštrumentih zasedbe The Stroj. Program delavnice bo poleg učenja tolkalskih osnov zajemal še terenska snemanja zvoka, delo s sampli in loopi ter osnove odrskega nastopa.

S tolkalsko šolo Strojnica želimo prenesti bogate glasbene izkušnje kolektiva The Stroj na nove generacije glasbenikov ter jih spodbuditi pri glasbenem ustvarjanju, v katerem poslušanje, igranje, domišljija, ročne spretnosti ter kolektivizem igrajo enakovredno vlogo.
Program delavnic bomo prilagodili znanju posameznih udeležencev, zato tolkalsko predznanje ni pogoj za prijavo.
Cena delavnice znaša 40 eur mesečno.

Delavnico bo vodil Primož Oberžan, ustanovitelj in vodja zasedbe The Stroj,
potekala pa bo vsak ponedeljek ob 16h ter 18h v Kinu Šiška v Ljubljani ter vsak torek ob 17h v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju.

Prijave in informacije: primoz.oberzan@gmail.com.

Vsi tolkalci in tisti, ki bi to radi postali, ste vabljeni, da se nam pridružite!