[Razstava] Marthes Bathori: Utopia Porcina, Stripburger

Odprtje v torek, 5. oktober 2010, ob 20.00
5. - 23. oktober, Galerija Kresija, Ljubljana

V sklopu dogodkov, ki jih urednistvo revije Stripburger ob praznovanju polnoletnosti, prireja pod skupnim naslovom Stripburgerjevih 18 svinjsko dobrih ...!, je tudi razstava Utopia Porcina francoskega avtorja Martesa Bathorija.

Razstava UTOPIA PORCINA temelji na stripu Hamgrad, Utopia Porcina avtorja Martesa Bathorija, ki je izšel pri zalozbi Les Requins Marteaux leta 2005. Kot nekakšno nadaljevanje znamenite Živalske farme Georgea Orwella iz leta 1949 govori Utopia Porcina o tem, kako prašiči leta 2017 prevzamejo oblast nad svetom. Razstava je nastala v produkciji Les Requins Marteaux in je nekaksna zgodovinska rekonstrukcija vzpona prašičje moči skozi dokumente, slike, fotografije, in objekte od leta 2017 do nasih (prihodnjih) dni.

Dogodki in dognanja iz časa vladavine prašičev so vzbudili veliko zanimanje tudi v mestni upravi, zato bodo njihovi predstavniki prve dni razstave samovoljno zasedli galerijo in se posvetili podrobnemu raziskovanju te vznemirljive civilizacije, v upanju, da jim bodo razkritja pripomogla v njihovem nadaljnjem politicnem udejstovanju.

Skrivnosti Utopie Porcine in njegovega avtorja vam bo z javnimi vodstvi razkril PROF. JEVGENIJ SKAVCENKO, dopisni sodelavec Martesa Bathorija. VODSTVA bodo potekala:
Četrtek, 7. oktober, ob 17. uri;
Sobota, 16. oktober, ob 13. uri in sreda, 20. oktober, ob 17. uri.

Več na www.ljudmila.org/stripcore/18