Razstava> U3: dogodki ob zatvoritvi

Pogovori in predavanje
U3 – 6. trienale sodobne umetnosti v Sloveniji
Ideja za življenje. Realizem in realno v sodobni umetnosti v Sloveniji
15. 6.-19. 9. 2010

Dogodki ob zatvoritvi razstave

Sobota, 18. 9. 2010

Avditorij
11.00 – 13.00
BridA - delavnica z nanorisalnikom
BridA (Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica) je s preprostimi, vsem dosegljivimi orodji in vsakdanjimi predmeti izdelala animacije, ki tematizirajo pasti in potenciale vse bolj prisotne nanotehnologije. BridA tako rekoč nevidno nanotehnologijo dekonstruira s skupinskim ustvarjalnim procesom – animacijo.
Delavnica bo vključevala skupni ogled nanorisalnika na razstavi, projekcije nanovideov in predstavitev evropskega projekta Čas za nano (Time for Nano), ki ga pod pokroviteljstvom evropske komisije vodi BridA skupaj z raznimi znanstvenimi centri in evropskimi univerzami. Več o projektu: http://www.timefornano.eu/nano-video-competition
za Minimaliste in izven

15.00 –18.00
Jaša: Predavanji ob zaključku projekta I'm Culture
- Janez Vidrih: Kako zaobjeti umetnikovo delo danes in ostati živ?
- Primož Nemec (Ganes Pratt): Konec galerizma v Sloveniji, še preden se je začel?
Gost: Crish Feelting

Nedelja, 19. 9. 2010

Avditorij, 11.00 – 16.00
Pogovor ob zaključku razstave

Šesti trienale U3 je prinesel nov in neobremenjen pogled od zunaj na aktualne težnje in avtorje v sodobni umetnosti v Sloveniji. Sprožil je intenziven odziv in odprl razpravo o umetniški, kritiški in kuratorski praksi.
Ob zaključku razstave bo v dveh tematskih sklopih potekala odprta diskusija o vlogi in učinkih letošnjega U3-ja.
11.00-13.00
V prvem delu se bomo vprašali, kako z vidika mednarodnega prostora kustosi doživljajo lokalno umetnostno tradicijo in s kakšnimi prijemi reagirajo na novejšo sodobno umetnostno produkcijo. Sodelujejo: Zdenka Badovinac, Charles Esche, Tadej Pogačar in WHW.
14.00-16.00
Po premoru bomo spregovorili o prevladujoči recepciji razstave U3 v medijskem prostoru ter o stanju kritike in refleksije o sodobni umetnosti v širši javnosti. Sodelujejo: Jurij Krpan,Tevž Logar in Božidar Zrinski.
Moderator pogovorov je Igor Španjol.

Kavarna,10.00 – 18.00
Jaša: The Lovest
Otvoritev projekta, s katerim bo pridobila kavarna Moderne galerije kot javni, funkcionalni prostor specifičen avtorski karakter. Kavarna bo na začetku uporabljena kot vizualna lupina, ki se bo sčasoma zasitila s plastenjem konkretnega fizičnega, vizualnega in situacijskega dogajanja.