Ali vam je všeč GIF video umetnost (Evan Roth)?

2 replies [Last post]
jasminka's picture
Ali vam je všeč GIF video umetnost (Evan Roth)?
Wed, 09/15/2010 - 10:56

Video umetnik Evan Roth je ustvaril komični video spot, ki je v celoti sestavljen iz GIF slik, ter nam na svojstven način omogoča spominiti se ... razvoja spleta, plesnih korakov ter množice likov iz sveta politike, filma in glasbe (saj res, a se še kdo spomni MC Hammerja?)

Ali, kot pravi Monitor.hr "Njegov fantastični video spot sastavljen je samo od GIF slika koje je pronašao na netu te ih je uklopio u nevjerojatnu cjelinu koja ne veliča samo informatičku eru već svu šašavost i zaigranost ljudske vrste. Da stvar bude bolja audio pozadina za spot je kolaž glazbenih radova Girl Talka, mashup DJ-a koji uzima stvari poznatih bendova i MC-a kao što su Pixies i Jay-Z te ih miješa u jednu stvar."

- >> Evan Roth: Cache Rules Everything Around Me

jaka's picture
animirani Gifi, a več od tega
Wed, 10/13/2010 - 21:44

Zame je v tem video posnetku zanimivo nanašanje na del popularne spletne kulture, ki kroži preko e-pošte, blogov, YouTube-a, FaceBooka, Twittra in sorodnih socialnih omrežij - razni drobci humorja, bizarnosti in odmevov velikih medijskih dogodkov - spletno prepleteno z inserti animiranih gifov, ki so sorodno vlogo odigrali v zgodnji fazi interneta.

Tema, ki se jo gotovo splača obravnavati: najširša skupna (vsaj v angleško govorečem delu sveta) spletna izkušnja - in kako jo obravnavati izrazno, komercialno ali kritično?

Peter Purg's picture
od GIFa do GIBa
Sun, 09/26/2010 - 01:19

Res,
GIF da ne samo posebno grafično estetiko, ampak očitno tudi neko specifično koreografijo, ima nek svoj procesorsko frustrirani GIB. Tele ritmično cukajoče podobe imajo makro-ritem, občutim nekaj strukturno podobnega kot pri performansih v "Zeleni luči" Mateje Bučar..
..In ko smo že pri GIF-ih -- tudi VŠU-logo je poln (medsebojno makro-ritmičnih?) animacij, gre za izbrana animacijska dela brucev na natečaju med moduloma Novi mediji in Animacija, in za to so prejeli (dobre) ocene.. LPpETER