Globaliziramo MyMachine—nastaja belgijsko-slovenski sanjski stroj!

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici med 10. in 12. novembrom 2015 gosti intenzivno mednarodno delavnico MyMachine. V prvi mednarodni izvedbi tega prav posebnega eksperimenta med umetnostjo, oblikovanjem in mehatroniko bomo skozi sodelovanje treh univerz in strokovnih višjih šol uresničili skupne "strojne" sanje slovenskih in belgijskih otrok.

Na slovenski strani sodeluje 5 študentov umetnosti podiplomskega programa Medijske umetnosti in prakse Visoke šole za umetnost UNG pod mentorstvom dr. Peter Purga ter 3 študentje mehatronike Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani pod mentorstvom dr. Roka Vrabiča. Pod mentorstvom prof. Jurgena Ceuppensa pa sodelujejo še 3 študentje industrijskega oblikovanja belgijske Univerze Howest.

Najprej sta se med seboj povezali Osnovna šola Frana Erjavca iz Nove Gorice in osnovna šola De Sprong Kortrijk iz Flandrije, kjer so učenci narisali inovativne zamisli svojih "sanjskih strojev". Ustvarjalno delavnico so na osnovnih šolah na obeh straneh pripravili študenti, ki sedaj na osnovi otroških risb in napotkov izdelujejo načrte za izvedbo sanjskega stroja. Ta bo nato v letu 2016 izdelan v sodelovanju nadaljnjih šol, in industrijskih partnerjev...

MyMachine Slovenija in MyMachine Belgija sta v letošnjem šolskem letu tako začeli prvi tovrstni cikel procesa MyMachine nasploh. V njem sta se oktobra 2015 najprej združili dve osnovnošolski učilnici, takoj nato so se spletno povezale vse tri visokošolske institucije, 10. novembra 2015 pa se je pisana skupina študentov ter mentorjev srečala prvič v Gorici. Predvideno je tudi že sodelovanje dveh tehniških srednjih šol v Belgiji in v Sloveniji. Vse to z namenom, da skupaj ustvarijo čisto pravi delujoči sanjski stroj, ki bo prvi primer mednarodnega sodelovanja pod okriljem MyMachine Global.

 

Za celotno foto-galerijo si poglejte na nasem Facebook profilu:

Post by Visoka šola za umetnost.