Pixxelpoint 2014 - na šoli in drugje

PIXXELPOINT 2014 - 15. mednarodni festival medijskih umetnosti
NEUMETNOST / NON-ART
5.–12. december 2014
Nova Gorica – Gorica

Na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici smo tudi letos z veseljem sprejeli vabilo k sodelovanju na festivalu Pixxelpoint. Kurator Igor Štromajer je študente povabil k sodelovanju v več delih festivala, s študenti smo to poimenovali kar 3xE:

Exhibition - sodelovanje študentov v razstavnem delu (Mestna galerija Nova Gorica)
Sodelujejo magistrski študentje: Denis Mavrič, Inga Mijatović, Lavoslava Benčić, Luka Pompe, Pila Rusjan, Valérie Wolf Gang in Ustvarjalec digitalnih zgodb (Digital Story Creator: http://www.pixxelpoint.org/ustvarjalec_digitalnih_zgodb.html  - že zdaj lahko pošljete 4 fotografije, v galeriji pa sestavite svojo zgodbo)

Event: Inga Mijatović & Luka Pompe s projektom v javnem prostoru SELFIE (preberite za kaj gre in pošljite svoje selfije: http://www.pixxelpoint.org/inga_mijatovic_&_luka_pompe.html)  (10.12. v Mestni galeriji, 11. in 12. 12. na Bevkovem trgu v Novi Gorici, vedno med 18. in 19. uro)

 

Exhange (of ideas, thoughts, vibes ...): najmlajšim članom, študentom prvega letnika programa Digitalne umetnosti in prakse, smo prepustili razmislek o umetnosti in njeni vlogi v sodobnem času in vsakodnevnem življenju. Sodelujejo: Anne Elisabeth Tassel, Gašper Mali, Marco Pelos Spaniol, Miha Oven, Taja Košir Popovič.

Sodelovanje se odvija v okviru modula Sodobne umetniške prakse, pri prof. Rene Rusjan.

 

______

 

Festival organizira: Kulturni dom Nova Gorica
Kurator: Igor  Štromajer 
Vodja projekta:Pavla Jarc
Koordinator projekta:Mateja Poljšak Furlan
Tehnični vodja:Tadej Hrovat
Partnerji:     Društvo Lucide, Gorica, Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici 
Festival organizira: Kulturni dom Nova Gorica

Mestna galerija Nova Gorica letos že petnajsto leto zapored gosti mednarodni festival medijskih umetnosti – Pixxelpoint. V času svojega delo­vanja se je festival uveljavil kot eden najpomembnejših festivalov medijske umetnosti v slovenskem prostoru in si obenem iz­oblikoval ugled tudi v mednarodnem okolju.

Od svojih začetkov leta 2000 se je dogajanje vzporedno z razvojem računalništva in sodobne informacijske tehnologije razvilo v pravo manife­stacijo sodobnih medijskih ume­tnosti, ki vzpodbujajo ustvarjalno delo z različnimi novimi tehnologijami. Na festivalu se lokalni in širši javnosti predstavlja ključna dogajanja v polju novejše medijske tehnologije, raznolike, nenehno razvijajoče in spreminjajoče se umetniške prakse, spodbuja komunikacijo ter kritičen diskurz na področju intermedijskih umetnosti, ki že same po sebi delujejo globalno in nam vedno znova odpirajo nove poglede, nove (virtualne) svetove.

Letošnjo temo NEUMETNOST / NON-ART je razpisal kurator, umetnik Igor Štromajer. Na festivalu bo sodelovalo 48 umetnikov oz. umetniških skupin, ki se bodo s svojimi projekti, delavnicami, predavanji in performansi predstavili na več lokacijah v Novi Gorici in Gorici.

več na www.pixxelpoint.org